Zverev și Cilic sunt în ”optimile” Mastersului de la Paris

0

În turul doi la Paris, astăzi, Alexander ‘Sascha’ Zverev, bătut în semifinale de Copil în competiția elvețiană, l-a eliminat în minimum de seturi pe americanul Frances Tafoe, scor 6-4, 6-4. Tot în turul secund, dar marți seară, Cilic, eliminat în ‘optimi’ de Copil la Basel, a dispus de germanul Philipp Kohlschreiber. A făcut tot în două seturi, scor 6-3, 6-4. Zverev și Cilic au avut liber în primul tur de la Paris.

La Mastersul parizian, ultimul turneu înainte de Turneul Campionilor (11-18 noiembrie), participă toată crema tenisului masculin, în frunte cu primii trei clasați: Rafael Nadal, 32 de ani, 1 ATP, Novak Djokovic, 31 de ani, 2 ATP, și cu Roger Federer, 37 de ani, 3 ATP.

Lupta pentru supremație

Rafael Nadal revine azi în circuit după accidentarea suferită la genunchi în urmă cu două luni, la US Open. Ibericul e însă în mare pericol să piardă șefia clasamentului ATP.

Dominația lui Nadal a început să fie din ce în ce mai amenințată de Novak Dkokovic, sârbul care are o serie impresionantă de victorii. Nole s-a impus la Wimbledon, Cincinnati, US Open și Shanghai și s-a apropiat la doar 215 puncte de Nadal în clasament.

Djokovic l-ar putea detrona pe Nadal chiar săptămâna aceasta, la Paris. Spaniolul trebuie să obțină un rezultat cel puțin la fel de bun ca cel al lui Djokovic pentru a rămâne pe primul loc.

Un scenariu ce pare greu de crezut, având în vedere că Nadal nu a mai jucat de două luni, iar la turneul indoor de la Paris nu s-a impus niciodată. Nadal a participat doar de 6 ori în ultimii 15 ani la competiția de la Paris Bercy, în timp ce Djokovic deține recordul de titluri: patru, ultimul în 2015.

Rafa Nadal debutează azi în turul II, urmând să-l înfrunte, de la ora 17.00, pe compatriotul Fernando Verdasco, 27 ATP. Un eventual eșec al lui Nadal ar însemna că ibericul va pierde de lunea viitoare primul loc.

Djokovic s-a impus ieri…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.