Zverev, încotro? Cel mai tânăr jucător din Top 5 ATP face dezvăluiri despre problemele care îl trag în jos: „Anul trecut nu făceam decât să joc. Acum, mă trezesc şi trebuie să mă gândesc că…”

0

Cel mai promiţător jucător al noii generaţii şi deţinătorul trofeului la Turneul Campionilor este de nerecunoscut în 2019. Germanul Alexander Zverev se zbate pe teren, de la mutarea pe zgură, ajungând să aibă, după o nouă eliminare prematură, la meciul de debut de la Foro Italico, palmares negativ în partidele disputate pe suprafaţa cărămizie – 5 victorii şi 6 înfrângeri.

Campion la Madrid şi Roma (două dintre cele trei turnee Masters 1000 jucate pe zgură), Zverev a cedat, marţi, în minimum de seturi (ambele la 5) în faţa italianului Matteo Berrettini (33 ATP).

Ce poate da peste cap într-o asemenea măsură jocul unui tânăr deja consacrat, când ai 22 de ani, trei titluri Masters 1000, Turneul Campionilor în palmares şi peste un an şi jumătate de prezenţă neîntreruptă în Top 5? Alexander Zverev a făcut mărturisiri impresionante într-o conferinţă de presă la Roma, iar răspunsurile sale zugrăvesc imaginea unui jucător tras în jos pe terenul de tenis de tot ceea ce se întâmplă în afara acestuia. Poate şi de o decizie hazardată, născută din mirajul unui munte de bani.

Sunt un tânăr jucător care încearcă să îşi construiască şi un brand. Nici măcar nu sunt lucruri complicate. Dar îţi consumă enorm de mult timp şi enorm de multă energie. Trebuie să discut cu avocaţi şi trebuie să mă ocup cu chestii organizatorice, pentru că acum nu mai este nimeni cu mine.

Motivul pentru care anul trecut jucam atât de bine este că nu făceam decât să joc tenis. În rest, toate lucrurile îmi erau asigurate. Mă duceam la culcare, mă sculam, mă gândeam la cum a mers antrenamentul, după antrenament mă gândeam la ce să mănânc, apoi mă antrenam din nou şi mergeam la culcare. Acum, mă trezesc şi trebuie să mă gândesc că am email-ul ăsta şi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.