Ziua națională a României, 1 decembrie, îți aduce de la Google o surpriză

0

Ziua națională a României e sărbătorită și pe Google. 1 decembrie a venit cu un cadou special pentru români. O să te facă să te simți mândru de naționalitatea ta.

De ziua națională a României, Google îți dă posibilitatea să explorezi câteva locații simbolice din țara noastră, pe care poate n-ai avut ocazia să le vezi în realitate.

Pentru a marca aniversarea a 100 de ani de la unirea României, Google lansează noi imagini Street View și galerii Earth dedicate României și evenimentului centenar. Astfel, de 1 decembrie, ziua națională a României, îți aduce șansa de-a vedea comori ale țării.

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și colecțiile sale se deschid astfel vizitatorilor virtuali, prin intermediul imaginilor Street View din interiorul acestuia. De asemenea, Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia poate fi vizitată virtual pe Maps. Alături de acestea, Google a publicat și o colecție Google Earth dedicată României.

Ziua națională a României, 1 decembrie, sărbătorită într-un mod special de Google

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia ți-e adus de Google pe laptop de ziua națională a României, 1 decembrie.

Sub numele de Muzeul Unirii, instituția a fost inaugurată pe 20 mai 1929, găzduiește unele dintre cele mai importante piese legate de Revoluția din 1848 si Marea Unire din 1918.

Este vorba despre scrisorile lui Avram Iancu, șase volume ce conțin documentele Unirii de la 1 decembrie 1918, eșarfele tricolore purtate de delegațiile adunării populare de pe Platoul Romanilor, manuscrisul cuvântării lui Vasile Goldiș în Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, precum și biroul pe care s-a semnat la 12 octombrie 1918, la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr, Declarația de Independenţă a românilor cuprinși în ținuturile Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului faţă de Imperiul Austro-Ungar.

Colecția specială…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.