Zeci de aplicații antivirus de Android sunt inutile și ar trebui să le eviți

0

Este important să folosești un antivirus pe calculator, dar și pe telefon. Totuși, nu ar trebui să instalezi orice aplicație de acest gen din Google Play Store.

AV-Comparatives, o organizație specializată în testarea de aplicații de antivirus, a ajuns la o concluzie alarmantă: 68% din aplicațiile de acest gen din Google Play Store sunt inutile și nu o să te protejeze de viruși.

Compania austriacă a făcut teste în ianuarie anul acesta și a luat la „puricat” 250 de aplicații android antivirus din Google Play Store.

Rezultatul este unul tragicomic. Foarte puține aplicații au obținut un scor perfect, iar unele aplicații s-au detectate pe sine ca fiind malware. Astfel, doar 80 din cele 250 au trecut de testele de bază.

În urma testelor, doar 80 au detectat peste 30% din malware-ul pe care l-au folosit în teste. Cercetătorii au instalat antivirusul pe un telefon apoi au automatizat procesul de a deschide un browser și de a descărca o aplicație care conținea malware apoi instala acea aplicație.

Au descărcat 2000 de viruși găsiți anul trecut pe Android, adică toate aplicațiile antivirus ar fi trebuit să aibă asemenea informații și să îi detecteze, însă nu a fost așa.

Cercetătorii au descoperit că multe aplicații nu scanau aplicațiile care erau descărcate și instalate, ci foloseau un sistem simplist de verificare de nume al pachetului descărcat. Practic, fiecare aplicație verifica doar dacă numele aplicației corespundea cu lista pe care o aveau în baza de date. De aceea, unele aplicații s-au găsit pe sine ca fiind malware deoarece autorii aplicației au uitat să-și treacă aplicația în lista cu aplicații sigure.

Doar 23 dintre aplicațiile testate au avut o rată de detecție de 100%. Printre aplicațiile cu o astfel de rată de detecție a virușilor se numără Bitdefender, Kaspersky Lab, ESET, McAfee, AVAST sau Avira.

Așadar, atunci când vrei să-ți…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.