Williams confirmă revenirea lui Kubica în Formula 1 în 2019: „Este una dintre cele mai mari realizări ale vieții mele”

0

Williams a confirmat că Robert Kubica va concura pentru echipa britanică în sezonul 2019 al Formulei 1, iar polonezul afirmă că noul contract este una dintre cele mai importante realizări după accidentul suferit în raliuri în 2011.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Williams a confirmat joi dimineață speculațiile apărute în presa internațională cu circa 24 de ore în urmă, potrivit cărora Robert Kubica va concura pentru echipă în sezonul 2019 al Formulei 1.

Williams nu a menționat durata noului contract al pilotului polonez, astfel că cel mai probabil Kubica are un acord doar pentru sezonul următor.

Kubica va reveni în Formula 1 după o absență de noua sezoane cauzată de un accident major suferit într-o competiție de raliuri desfășurată în februarie 2011. După o serie de operații, polonezul a început treptat să concureze în motorsport, însă a avut în continuare o serie de dificultăți în privința mobilității mâinilor.

După o serie de discuții cu Renault și Williams, Kubica a devenit pilot de teste și de rezervă pentru Williams în sezonul 2018 și a concurat în două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

„A fost o călătorie provocatoare pentru a reveni în Formula 1, dar ceea ce părea imposibil începe să fie posibil, întrucât sunt încântat să spun că voi fi pe grila de start a Formulei 1 în 2019. Nu va fi ușor, dar prin muncă și devotament putem ajuta echipa să urce pe grila de start. Să fiu pe grila Formulei 1 anul viitor va fi una dintre cele mai mari realizări din viața mea”, a declarat el.

Kubica va fi coechipierul lui George Russell, un britanic de 20 de ani care își va face astfel debutul în Marele Circ. Înainte de accidentul suferit în 2011, Kubica a obținut o victorie…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.