Volvo va introduce o nouă măsură de siguranță: mașina va încetini și parca singură dacă detectează că șoferul este sub influența alcoolului

0

Mașinile Volvo vor încetini și parca singure în cazul în care o serie de camere video instalate în interior detectează că șoferul conduce sub influența alcoolului.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Volvo a anunțat că va introduce noi măsuri de siguranță pentru modelele pe care le va dezvolta pe noua platforma SPA2 începând din prima parte a anilor 2020.

Astfel, aceste modele vor fi echipate cu camere video în interior pentru a monitoriza în permanență activitățile șoferului la volan și pentru a identifica situațiile în care acesta a consumat băuturi alcoolice. Sistemul nu va detecta în mod direct faptul că șoferul a consumat alcool, ci va trage o astfel de concluzie pe baza comportamentului pe care îl are acesta la volan.

În cazul în care, pentru perioade lungi de timp,  șoferul nu virează deloc, are ochii închiși, nu se uită la drum, virează brusc în direcții diferite sau are timpi de reacție foarte lenti, mașina va încetini treptat și se va parca singură.

Detaliile despre numărul camerelor video și poziționarea acestora în interior vor fi făcute publice mai aproape de lansarea oficială pe primele modele.

Volvo susține că intenționează să introducă un astfel de sistem ca parte a planului ambițios de a reduce numărul de accidente fatale. De altfel, constructorul suedez menționează că 30% dintre accidentele mortale din Statele Unite sunt produse din cauza unui șofer care a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Un astfel de sistem are însă potențialul de a genera numeroase controverse cu privire la intimitatea persoanelor în propria mașină, motiv pentru care oficialii Volvo au oferit mai multe detalii. „Volvo vrea să colecteze date doar din ambiția de a face mașinile…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.