Volkswagen și Ford au anunțat o colaborare în zona utilitarelor: Amarok și Ranger vor avea platformă comună, iar furgonetele se vor „înrudi” tehnic

0

Volkswagen Amarok și Ford Ranger vor utiliza o platformă comună din 2022, în timp ce furgonetele vor avea de asemenea numeroase elemente comune, ca parte a unui parteneriat între cei doi constructori.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Volkswagen și Ford au anunțat marți în cadrul Salonului Auto de la Detroit mai multe detalii despre parteneriatul tehnic despre care presa internațională a relatat în ultima perioadă.

Pentru început, cei doi constructori au luat câteva decizii importante cu privire la segmentul utilitarelor pentru a împărți costurile de dezvoltare și de a eficientiza procesul de producție.

„În cadrul alianței, Ford va dezvolta și produce pick-up-uri de gamă medie pentru ambele companii, iar acestea vor ajunge pe piață cel mai devreme în 2022”, menționează cei doi constructori într-un comunicat de presă comun.

În segmentul pick-up-urilor de gamă medie, Ford are în ofertă Ranger, în timp ce Volkswagen produce Amarok. Prin urmare, este de așteptat ca din 2022 cele două modele să folosească o platformă comună.

De asemenea, parteneriatul prevede o colaborare și în zona furgonetelor. „Pentru ambele părți, Ford intenționează să dezvolte și să producă furgonete comerciale de mari dimensiuni pentru clienții europeni, în timp ce Volkswagen intenționează să dezvolte și să producă o furgonetă de oraș”.

În gamele actuale, furgoneta de dimensiuni mari a celor de la Ford este Transit, în timp ce furgoneta de oraș a celor de la Volkswagen este Caddy.

În plus, Volkswagen și Ford au semnat un acord prin care vor analiza posibilitatea de a colabora la dezvoltarea mașinilor electrice, a mașinilor autonome și a serviciilor de mobilitate. Pentru moment, Volkswagen a anunțat o gamă diversificată de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.