Volkswagen a prezentat SUV-ul viitorului, în care te vei simți ca acasă

0

Volkswagen a prezentat cel mai nou SUV din gama I.D., care va include doar mașini electrice și autonome. Noul SUV al companiei este o minune tehnologică și nu e doar un concept, Va intra pe piață curând.

Mașina a fost prezentată în cadrul Salonului Auto de la Shanghai și, evident, prima piață unde va fi lansat va fi China pentru că are atât de multă nevoie de mașini electrice. Anul în care va putea fi văzută în showroom-uri va fi 2021, iar ulterior va fi disponibilă și în alte state. Nu cred că în Europa va întârzia prea mult să apară.

SUV-ul pe care-l vezi în imagini este Volkswagen I.D. ROOMZZ, modelul pe despre care am vorbit și noi pe Playtech în câteva rânduri.

Performanțele tehnice ale SUV-ului sunt cu adevărat impresionante, având în vedere că este o mașină electrică de dimensiuni considerabile. Are o lungime de aproape cinci metri, cu cinci locuri pentru varianta standard sau concept și șapte pentru versiunea de serie, dacă clientul optează pentru această configurație.

De ce este special noul SUV electric al Volkswagen

volkswagen id roomzz suv electric masina autonoma

Noua mașină electrică a Volkswagen este propulsată de un motor dual de 82 kWh și are o autonomie de 450 de kilometri (deloc rău, pentru o mașină de asemenea dimensiuni, crossover).

În plus, bateria poate fi încărcată la o stație de alimentare rapidă de 150 kW. Se încarcă la 80% în doar 30 de minute.

SUV-ul are tracțiune integrală și 306 cai-putere care permit o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 6,6 secunde. Un mic dezavantaj la SUV-urile electrice ar fi viteza „limitată” din motive tehnice. Volkswagen I.D. ROOMZZ nu prinde mai mult de 180 km/h, dar este suficient pentru orice șofer care n-are de gând să-l scoată la curse.

„Acest SUV este un monolit, pare că este o mașină construită fără îmbinări, dintr-un singur bloc solid. Modelul I.D. ROOMZZ propulsat de baterie se mișcă fără efort – silențios…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.