VIDEO | Case pentru părinţi, întreţinute din impozitul pe profit: E nevoie de 636 de oameni de afaceri | Monden, Ştiri, Ştiri interne, Ultima oră, Vedete de la noi

0

În urmă cu un an, 636 de oameni au stat timp de 23 de zile și nopți pe „scaunul suferinţei”, simbol al tuturor scaunelor pe care părinții bolnavilor de cancer locuiesc pe durata tratamentului copiilor, în spital. Obiectivul a fost să obţină 100.000 de SMS-uri în valoare de 2 euro, necesare finalizării unui centru MagicHOME, în apropierea Institutului Oncologic din București.

Printre vedetele care s-au aşezat pe scaunul suferinţei s-au numărat şi Cătălin şi Andra Măruţă, care cu ochii în lacrimi au spus că „părinţii au nevoie să le dea energie copiilor bolnavi”.

Obiectiv îndeplinit! Centrul va fi gata la începutul anului viitor, dar datorită numărului mare de sponsorizări, vor mai fi construite 10 case în 8 orașe, care vor forma o rețea a solidarității MagicHOME.

În cadrul refugiului de lângă Fundeni, vor fi construite un depozit și o cameră de consiliere destinată terapiei cu părinții și copiii care suferă de afecțiuni oncologice sau alte afecțiuni grave. Noul centru va avea o suprafață de 700 de mp și va putea găzdui între 25 și 30 de persoane în fiecare zi, oferind circa 10.000 de mese pe an.

Toate aceste refugii ale părinților copiilor bolnavi de cancer au nevoie să fie administrate, întreținute și mobilate, la aceste cheltuieli adăugându-se și costurile cu chiriile (acolo unde apartamentele nu au fost puse la dispoziție gratuit), costurile cu terapeuții, cu transportul părinților la spital, mâncare etc. Cei care vor să ajute la acoperirea acestor cheltuieli, pot trimite SMS cu textul „MAGIC” la numărul 8844, pentru a dona lunar 2 euro, aducă aproximativ 10 lei.

Datele oficiale ale Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) arată că doar una din trei companii care au realizat profit (până la finalul anului 2016) a ales să redirecționeze 20% din impozitul pe profit/venit către proiecte sociale. Un număr…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.