Vânzări premium în luna mai: Mercedes-Benz rămâne lider, dar BMW este singurul constructor de top în creștere

0

Mercedes-Benz a fost și în luna mai cel mai mare constructorul auto premium din lume, în ciuda vânzărilor în scădere. Aceeași tendință a înregistrat și Audi, în timp ce BMW este singurul care a raportat vânzări în creștere.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Constructorii premium se confruntă în prezent cu o scădere a vânzărilor la nivel global ca urmare a introducerii noilor teste WLTP și a declinului popularității motoarelor diesel, care afectează piața europeană.

Acest lucru are repercursiuni inclusiv la nivelul segmentului premium, în care liderul Mercedes-Benz și Audi înregistrează scăderi, în timp ce BMW reușește să obțină creșteri.

În luna mai, Mercedes-Benz și-a păstrat prima poziție în clasament datorită celor aproape 196.000 de unități comerializate, însă constructorul de la Stuttgart a raportat o scădere de 1.3%.

Germanii au raportat creșteri firave de vânzări în Europa și Statele Unite, în timp ce piața chineză a continuat să scadă. Dacă până acum Mercedes-Benz scotea în evidență vânzările de SUV-uri, acum a menționat în special creșterea vânzărilor cu 10% în segmentul de modele compacte.

În schimb, BMW a raportat vânzări de aproape 182.000 de unități, în creștere cu 4.6% comparativ cu mai 2018, în special pe fondul performanței din China (+33%). Interesant este că vânzările BMW au scăzut în Europa cu 5.4%, însă cele din Germania au înregistrat un avans puternic de aproape 30%.

Între timp, Audi a înregistrat vânzări de numai 152.000 de unități, în scădere cu 5.4%, pe fondul unor rezultate modeste pe aproape toate piețele majore, cu excepția pieței europene, acolo unde a stagnat (+0.2%).

La nivelul primelor cinci luni ale anului, Mercedes-Benz este…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.