Vacanță în Madeira: ce să mănânci și mai ales ce să bei pe insulă

0

Cred că ține de gusturi dar pentru mine mâncarea de pe vreo coastă de mare e cea mai bună. Dacă mai aduci în discuție vreo insulă cu munți și verdeață, deja m-ai convins să-mi fac bagajul. Cam așa a fost și cu Madeira, mi-a plouat în gură de poftă de prima dată când am auzit de ea. Am găsit aici pește proaspăt, fructe de mare dar și vită delicioasă, avocado proaspăt și banane direct din copac, vinuri bune și un cocktail răcoritor la care mi-a rămas gândul de când am revenit acasă. Am mers pe mâna localnicilor când a venit vorba de recomandări de mâncare și a ieșit perfect. Ți le împărtășesc și ție, mai jos.

Espetada – vită pe băț

Trebuie neapărat să mergi la restaurantul Vila da Carme din Câmara de Lobos ca să mănânci Espetada. Pe scurt, e vorba de carne de vită pe băț de fier. Secretul stă, cred eu, în calitatea cărnii, a condimentelor și a timpului de coacere pe foc. Rezultatul este delicios. Vei vedea suporturile metalice pe mese – special pregătite ca să agațe bețele cu Espetada – în multe restaurante din Madeira. Restaurantul în care am fost noi – Vila da Carme – are și o priveliște foarte faină asupra portului din Câmara de Lobos, servirea este minunată, toate celelalte mâncăruri sunt foarte bune și ai acces la bucătarul care pregătește carnea.

Espada – cel mai urât pește

Am fost de multe ori tentată să spun că e vorba de peștele Spadă dar nu e. Se numește Espada și nu am găsit încă denumirea în română. E un pește negru, lung, cu colți, foarte foarte urât dar delicios și specific bucătăriei din Madeira. Eu l-am încercat cu banane coapte la restaurantul Beerhouse de pe faleza din Funchal. E excelent. Și peștele și restaurantul.

Cataplana – o tigaie aromată

Pe plaja din Ponta do Sol este un restaurant-terasă, Mare Alta se numește și îl recomand cu drag. Noi am mâncat foarte bine acolo iar prețurile sunt…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.