Vacanță în Madeira: Balcões și Miradouros – cele mai frumoase locuri de pe insulă sunt gratuite

0

Madeira e o insulă oarecum mică, doar de două mai mică decât județul Ilfov ca suprafață, așa că oriunde ai merge vezi oceanul. Aproape toate casele, toate hotelurile, toate traseele au „ocean view”, insula îți oferă priveliști după priveliști, una mai frumoasă ca alta. Și pentru că localnicii știu că au o insulă ochioasă, au amenajat o mulțime de locuri de belvedere ce se numesc balcões (stânci înalte ieșite din peisaj) sau miraduoros (popasuri panoramice). Ele sunt marcate cu indicatoare turistice și le poți găsi la tot pasul, unde nici nu te aștepți. Dacă vrei să te bucuri de cele mai frumoase astfel de locuri cu priveliște din Madeira, poți să folosești lista mea ca să mergi la fix sau poți să explorezi insula în voie și să urmezi indicatoarele ori de câte ori le vezi.

Eu am avut câteva salvate pe harta Google Maps din telefon sau însemnate cu pixul pe harta fizică dar pe cele mai multe dintre ele le-am descoperit întâmplător, mergând cu mașina pe principiul „Uite un Miradioro, hai acolo!”.

Balcões Ribeiro Frio

Pe o stâncă cu super priveliște, Balcões Ribeiro Frio pe numele ei, e un copăcel unde ciripeau multe păsărele colorate ce seamănă cu vrăbiuțele. Cu o seară înainte să ajungem acolo am căutat pe Instagram poze din zonă și am văzut că păsărelele, deși sunt sălbatice și în mediul lor natural, sunt foarte prietenoase cu turiștii care urcă până la Balcões. Le mâncau din palmă literalmente. Când am ajuns și eu acolo sus, mi-am încercat norocul și m-am trezit înconjurată de ciripitoare iar una din ele chiar mi s-a cocoțat în palmă și m-a ciupit. E spectaculos locul, priveliștea spre Ribeira da Metade este foarte fotogenică, e musai să ajungeți acolo dar nu înainte de a mânca un păstrăv proaspăt în vale, la restaurantul Ribeiro Frio. Puneți pe GPS „Ribeiro Frio” și o să înțelegeți ce zic.

Achadas da Cruz

Locul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.