UPDATE: Buletinele de vot cu ștampila pe prima pagină sunt nule? Răspunsul BEC

0

Teama de fraudă e mare la orice tip de alegeri, dar acum, dată fiind condiția în care se regăsește PSD, e și mai mare. La aceste alegeri europarlamentare trebuie să fii foarte atent la buletinul de vot. S-a arătat, potrivit unor sesizări, că buletinele de vot cu ștampila pe prima pagină ar fi nule. Asta au identificat membrii USR Plus, dar și mai mulți alegători care au semnalat problema la nivel central.

UPDATE: Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente a explicat că aceste sesizări sunt nefondate și să nu ne facem probleme, votul exprimat este complet valabil. Acesta a arătat și articolul din lege care spune acest lucru.

Pe parcursul zilei, au fost semnalate mai multe incidente la vot în secțiile de votare din toată țara. Există la fața locului observatori care se asigură de buna desfășurare a votului.

Sunt nule buletinele de vot cu ștampila pe prima pagină? Ce spune BEC

Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț, a explicat după ce s-a atras atenția asupra acestei probleme, că buletinele de vot cu ștampila pe prima pagină NU sunt nule. Iată ce se arată în articolul 49, litera f din Legea 33/2007, privind nulitatea buletinelor de vot: ”sunt nule buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secției de votare, buletinele de alt model decât cel legal aprobat, buletinele pe care nu a fost aplicată ștampila „VOTAT” sau la care ștampila este aplicată pe mai multe patrulatere; votul este valabil în cazul în care, deși ștampila aplicată a depășit limitele patrulaterului, opțiunea alegătorului este evidentă; buletinele de vot nule nu intră în calculul voturilor valabil exprimate”.

Muhuleț a explicat, ulterior, că buletinele de vot semnalate sunt complet valabile. ”Aceste buletine de vot ștampilate pe prima pagină sau în altă poziție nu sunt buletine de vot nule”, a explicat vicepreședintele Autorității Electorale Permanente.

La…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.