Ungaria este a doua surpriză neplăcută a zilei la Campionatul Mondial! Dramatism la Serbia – Rusia, iar duo-ul Duvnjak – Cindric a câştigat bătălia starurilor cu Aron Palmarsson

0

La puţin timp după Angola – Qatar 24-23, în grupa D a Campionatului Mondial de handbal masculin s-a produs şi a doua mare surpriză. Ungaria nu a putut să învingă Argentina, scor final 25-25, deşi a condus cu 13-10 la pauză. Croaţia a învins Islanda cu 31-27 în Grupa B, în timp ce Serbia şi Rusia au terminat la rândul lor la egalitate, 30-30, în Grupa A.

Ungaria l-a readus pe Laslo Nagy la echipa naţională în tentativa de a ajunge la Jocurile Olimpice, după ce acesta îşi anunţase retragerea, dar a debutat cu stângul la turneul final. Într-o partidă desfăşurată la Copenhaga, echipa condusă de Istvan Csokntai şi Vladan Matic a fost surprinsă de o echipă sud-americană combativă, în ciuda faptului că joacă fără starul Diego Simonet de la Montpellier.

Ungaria a început în forţă cu 5-0, dar scorul nu a adormit în niciun caz adversarul. Din contră, un alt Simonet, Pablo Ariel – jucător la Benidorm în Spania –, a preluat controlul în naţionala Argentinei şi a readus-o în joc. După 10-13 la pauză, sud-americanii au egalat la 15-15 în minutul 37, apoi au condus în cea mai mare parte a jocului. Mate Lekai a egalat la 25-25 în ultimul minut şi a salvat totuşi un punct pentru Ungaria. Laslo Nagy, starul lui Veszprem, a evoluat mai puţin de 4 minute, la începutul părţii secunde, şi a marcat un gol. Pentru Ungaria, handbalistul numărul 1 a fost Zsolt Balogh de la Pick Szeged, autor a 11 goluri, insuficient însă ca naţionala ţării sale să se impună.

Fără doar şi poate, meciul turneului final de până acum a fost Croaţia – Islanda (31-27), în cadrul Grupei B, la Munchen. Cele două naţionale au trecut în mai multe rânduri de la agonie la extaz, fiecare reuşind să revină în meci după ce a fost condusă la 3-4 goluri. De altfel, în jocul doi al zilei de la Munchen s-au consemnat nu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.