Un startup creează roboți care vor ajuta la salvarea vieții marine

0

Marauder Robotics, un startup din Statele Unite lucrează la dezvoltarea unui robot autonom care poate circula pe sub apă pentru a îndepărta echinoidele din oceane.

Aceștia caută să restabilească pierderea a peste 13.000 de kilometri pătrați de păduri de kelp, un tip de alge, de pe șase continente. Reducerea pădurilor de kelp din cauza echinoidelor are un impact negativ asupra vieții marine și poate avea numeroase consecințe. Poate afecta aspecte precum aciditatea oceanului la eroziunea costieră și pescuitul.

Modalitățile actuale prin care se încearcă stoparea dispariției algelor implică utilizarea scafandrilor umani, care îndepărtează echinoidele. Dar această metodă este periculoasă și scumpă, spune Dennis Yancey Jr., CEO Marauder Robotics. Astfel, compania sa a venit cu ideea dezvoltării unui robot

Compania plănuiește să realizeze prima operațiune în martie, în Tasmania, Australia.

Marauder a fost recent inclusă în programul MIT Solve class al Masssachusetts Institute of Technology care selectează startup-uri inovatoare și le oferă acestora fonduri. Potrivit CEO-ului companiei, vor folosi fondurile pentru a integra într-un pachet complet mai multe aspecte, cum ar fi navigarea autonomă, inteligența artificială și sisteme de propulsie. Toate vor intra în componența noului robot.

Există un echilibru delicat între prădători, pradă și kelp. Pădurile de kelp asigură hrană și adăpost pentru numeroase comunități marine și transformă dioxidul de carbon în oxigen. Cu cât avem mai multe alge kelp, cu atât avem mai multă biodiversitate. Echinoidele mănâncă vegetația de kelp și împiedică astfel ritmul rapid  de creștere al acestora, care pot ajunge să se înalțe cu până la 60 de centrimetri pe zi.

Este esențial să se mențină un echilibru între echinoide și prădătorii naturali, cum ar fi vidrele, homarii sau stelele de mare. Din cauza…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.