Un român face istorie! Constantin Popovici devine primul sportiv tricolor care va concura într-un sezon complet în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving | VIDEO

0

Constantin Popovici este primul român care va face un sezon complet în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

După ce a participat anul acesta la trei etape cu un wild card, Constantin Popovici, primul român din istoria Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving, s-a calificat printre cei mai buni 10 săritori de high diving din lume şi va participa la toate etapele din sezonul 2019.

Constantin Popovici s-a remarcat încă de la debutul său în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Sportivul român a participat anul acesta în premieră la etapa din Danemarca şi după locul 7 obţinut acolo a primit încă două wild card-uri pentru etapele de la Mostar (Bosnia şi Herţegovina) şi Polignano a Mare (Italia).   

Cu un total de 170 de puncte în cele trei etape, Constantin Popovici a terminat pe locul 11 în clasamentul mondial şi era printre favoriţii la un loc între cei 10 săritori permanenţi pe lista de start pentru sezonul 2019. Confirmarea sa oficială a venit după rezultatul spectaculos de la Cupa Mondială din Abu Dhabi unde a terminat pe locul 2, după Garry Hunt, câştigătorul Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving în 2018, şi cel mai titrat sportiv al seriei cu 7 titluri mondiale.

“M-am antrenant intens în ultima lună şi jumătate pentru Cupa Mondială. Am făcut antrenamente la Bucureşti şi la Sibiu, după care am plecat la un cantonament în Anglia. Acolo am lucrat atât în bazinul de 10 metri, dar şi în aer liber de pe platforma de 24 de metri. A fost foarte frig, dar a fost un antrenament care m-a ajutat să-mi ating obiectivul. Pe lângă medalia de argint obţinută, mi-am rezervat şi locul printre cei 10 high diveri permanenţi din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Acesta era visul meu. Să ajung printre cei mai buni 10 săritori de la mare înălţime din lume”, a spus Constantin Popovici, în momentul confirmării…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.