Un nou scandal la Volkswagen: germanii au vândut mașini de pre-producție care nu au fost aprobate de autorități

0

Volkswagen a confirmat că în perioada 2006-2018 a vândut peste 6.700 de mașini de pre-producție fără să aibă aprobările necesare din partea autorităților. Clienții erau informați că mașinile respective sunt noi sau second-hand.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Înainte de lansarea unui model de serie, fiecare constructor auto dezvoltă mai multe unități de pre-producție pe care le testează pentru a identifica eventualele probleme de natură tehnică.

Aceste unități sunt destinate exclusiv testelor oficiale ale constructorilor și nu sunt aprobate pentru a fi comercializate și utilizate pe scară largă pe drumuri publice. În mod obișnuit, după lansarea versiunii de serie a modelului respectiv, constructorii renunță la mașinile de pre-producție, de obicei prin casare.

Presa germană a descoperit însă că, în perioada 2006-2018, Volkswagen vândut mașini de pre-producție, iar clienții finali erau informați că acestea sunt mașini noi sau second-hand, fără nicio mențiune cu privire la faptul că au fost construite pentru teste.

Informațiile au fost confirmate de un purtător de cuvânt al Volkswagen, care a anunțat un recall de 6.700 de mașini de pre-producție care au fost comercializate unor clienți finali, deși documentele interne obținute de presă indică existența a 17.000 de cazuri. 4.000 de mașini au fost comercializate în Germania, în timp ce restul de 2.700 de unități au ajuns în Europa și America de Nord.

Purtătorul de cuvânt al constructorului a adăugat că nu au fost semnalate accidente cu mașinile de pre-producție care au fost vândute, însă a inițiat un recall pentru că germanii nu știu cât de diferite sunt aceste unități de cele care au fost ulterior aprobate de autorități. De…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.