Un copil într-un magazin de jucării: am condus Skoda Kodiaq RS, Mercedes Clasa G și Audi Q8 la testul noii anvelope Michelin Pilot Sport 4 SUV

0

Michelin ne-a invitat la evenimentul de lansare al noii anvelope Pilot Sport 4 SUV și ne-a pus la dispoziție cele mai tari SUV-uri ale momentului. Am condus Mercedes Clasa G, Audi Q8, BMW X4, Skoda Kodiaq RS și Volkswagen Touareg.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Știați că o pereche de pantofi de alergare – „adidași”, cum le spunem noi, românii – trebuie să suporte de 2.5 ori greutatea corpului? Cu cât ai o greutate mai mare, cu atât pantofii trebuie să ofere o bandă de amortizare perfectă, studiată în decursul multor ore de teste.

De asemenea, e bine de știut că pantofii de alergare folosiți de către persoane cu ceva mai multe kilograme trebuie schimbați după aproximativ 500 de kilometri de utilizare.

Nu doar persoanele corpolente au nevoie de pantofi de alergare speciali. Și mașinile au propriile reguli atunci când vine vorba de pantofii lor de alergare, adică de anvelope. Mai ales acele mașini corpolente care depășesc 1500 de kilograme și vin și cu o gardă la sol ceva mai înaltă: SUV-urile.

Isteria SUV-urilor, reflectată și în cererea pentru anvelope

Segmentul acestor vehicule, create inițial pentru a ajunge în off-road, a consemnat o creștere uimitoare în ultimii ani, fie că vorbim despre Europa sau despre alt colț al lumii. În 2018, s-au vândut aproape 30 de milioane de SUV-uri la nivel mondial. Iar în următorii ani, trendul va fi tot ascendent, una din trei mașini noi urmând să fie un SUV. Și nu vorbim doar despre SUV-uri accesibile, ci și despre SUV-uri premium, care folosesc, de obicei, jante de peste 18 inch și anvelope mari.

În aceste condiții, producătorii de anvelope și-au adaptat și ei producția la cererea publicului și a constructorilor de automobile, care au început să livreze mai multe…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.