Un bariton al Filarmonicii Oltenia nu a avut șansa lui Florin Busuioc

0

Cu doar două săptămâni înaintea inaugurării Clinicii de Cardiologie, diaconul Mircea Mihail Tudora a fost transportat cu ambulanța spre București, acolo unde putea fi supus unei intervenții chirurgicale, însă starea sa era prea gravă și nu a mai rezistat până în Capitală.

Pe 11 aprilie 2018, diaconul Mircea Mihail Tudora, bariton în cadrul Filarmonicii Oltenia și profesor la Liceul de Artă „Marin Sorescu”, a suferit un infarct chiar în timpul unor repetiții pe care le susținea împreună cu membrii Coralei Filarmonicii. Până la sosirea ambulanței SMURD a primit îngrijiri de la colegii săi, iar apoi medicii l-au resuscitat timp de 40 minute. A fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Craiova, fiindu-i pregătit transferul către București.

„Mai aveam pe Iohannis să îl sun, am sunat pe toată lumea și plângeam. Directorul spitalului din Bucuresti mi-a spus atunci: „Am sala pregătită, acuș să vină și îl bag în operație”, dar nu aveam la Craiova pe cine să mai sun. Nouă ni se spusese, șansa lui era doar la București. S-a încercat de trei ori ridicarea elicopterului, să îl ducă repede la București. Din cauza presiunii atmosferice, intra în stop cardiac. La el a fost o altă chestie, abia după trei încercări cu elicopterul s-a luat decizia și a dat soția lui, Ana, semnătură să plece cu ambulanța la București. Nu poate să spună nimeni că pentru Mircea nu a fost făcut tot ce era omenește posibil, e un păcat foarte mare ăsta”, a povestit Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia.

Acesta susține că la momentul la care Mircea Tudora a făcut infarctul nu exista Clinica de Cardiologie. „M-am și gândit atunci când s-a făcut clinica de cardiologie că poate Mircea al nostru avea o șansă!”, a mai completat Zamfir.

Directorul instituției de cultură craiovene povestește că unul dintre recuziterii instituției, Alex…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.