Turneul Campionilor | Federer a spulberat temerile fanilor şi şi-a luat o dulce revanşă: s-a calificat pentru a 15-a oară în semifinale. Clasamentul final în Grupa „Hewitt” + când revine pe teren elveţianul

0

Roger Federer l-a învins, joi seară, pe sud-africanul Kevin Anderson şi, astfel, s-a calificat pentru a 15-a oară în carieră în semifinalele Turneului Campionilor. Elveţianul a câştigat grupa în care a fost principal favorit şi are, astfel, şanse mai mari de a evita un duel cu liderul mondial Novak Djokovic înaintea finalei.

Sextuplul Campion al Campionilor s-a impus 6-4, 6-3 în faţa lui Anderson, într-o oră şi 17 minute de joc, la capătul unui meci în care a reuşit cinci lovituri câştigătoare mai mult decât învinsul său (18-13) şi în care a şi greşit mai puţin (14-24 raportul erorilor neforţate). Federer şi-a luat o frumoasă revanşă în faţa jucătorului care îl învinsese în urmă cu câteva luni în sferturile de la Wimbledon (13-11 în decisiv) şi şi-a asigurat, totodată, poziţia pe podiumul clasamentului mondial la final de an, în urma lui Novak Djokovic şi Rafael Nadal.

În timp ce fanii, comentatorii şi oamenii care ţin Twitter-ul înroşit numărau cu fervoare numărul de game-uri necesare elveţianului pentru calificarea matematică în semifinale, partida a avansat iute, cu ture confortabile de serviciu. Iureşul a început în game-ul al şaselea. Federer a dat semne de vulnerabilitate când a rămas în urmă pe tabelă, 0-30 pe serviciu, însă a răspuns printr-o serie de zece puncte consecutive. Cu un prim break obţinut în game-ul şapte, elveţianul ajunsese, subit, la două puncte distanţă de asigurarea biletului pentru semifinale. Anderson a amuţit însă tribuna, construindu-şi drum spre rebreak, refuzându-i pentru moment lui Roger cel de-al cincilea joc necesar penru risipirea emoţiilor.

Roger Federer nu a jucat însă pentru bifarea celor cinci game-uri necesare, ci pentru a câştiga. Iar la 4-4 a pus pe tabelă un al doilea break alb consecutiv în faţa uriaşului de 2,03 m,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.