Triplul campion mondial Niki Lauda a încetat din viață la 70 de ani

0

Triplul campion mondial de Formula 1 Niki Lauda a încetat din viață la vârsta de 70 de ani la opt luni după ce a efectuat un transplant de plămâni.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Niki Lauda, unul dintre cei mai apreciați piloți din istoria Formulei 1, a încetat din viață în noaptea de luni spre marți la vârsta de 70 de ani. Cu numai opt luni în urmă, austriacul a efectuat un transplant de plămâni, iar ulterior a mai fost internat sporadic în spital cu diverse probleme de sănătate.

„Cu mare tristețe, anunțăm că iubitul nostru Niki a încetat luni din viață alături de familia lui”, a precizat familia într-un comunicat de presă.

Născut în 22 februarie 1949, Lauda a debutat în Formula 1 în 1971 pentru March Racing Team, iar în 1975 a cucerit primul titlu mondial în Formula 1 alături de Ferrari.

Un an mai târziu, în Marele Premiu al Germaniei din 1976, Lauda a suferit unul dintre cele mai grave accidente non-fatale din istoria Formulei 1, pe circuitul de la Nurburgring.

În primul tur al cursei, austriacul a pierdut controlul volanului înainte de virajul Bergwerk din cauza unei presupuse defecţiuni la suspensia spate, a lovit un terasament şi a revenit pe pista de concurs, moment în care monopostul Ferrari 312B2 a luat foc din cauza spargerii rezervorului de combustibil. După câteva secunde, pilotul austriac a fost lovit de Brett Lunger, care nu a putut evita impactul, iar Lauda a rămas blocat în monopost.

Pilotul Scuderiei Ferrari a scăpat cu viaţă în primul rând datorită intervenţiei salutare a piloţilor Arturo Merzario, Guy Edwards, Brett Lunger şi Harald Ertl, care au renunţat la cursă special pentru a se implica în salvarea colegului lor, întrucât comisarii de cursă au ajuns la locul accidentului…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.