Trecut și viitor: de la lumânări la Matrix cu LED. O vizită în istoria farurilor Opel

0

La 120 de ani de la asamblarea primului Opel, constructorul german ne-a invitat să conducem unele dintre modelele care au făcut istorie în gama mărcii germane.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Opel aniversează 120 de ani de la fabricarea primului vehicul. Iar pentru a celebra cum se cuvine această bornă, constructorul din Russelsheim a pregătit o serie de evenimente speciale. 

Pentru o persoană care încă zâmbește larg atunci când zărăște pe stradă mașini care au cel puțin dublul vârstei lui, invitația Opel a venit ca o gură de oxigen la peste 7.000 de metri: nemții promiteau că vom face cunoștință cu majoritatea vehiculelor care au făcut carieră în cadrul companiei, iar pe listă apărea și o mică supriză despre care nu puteam scrie până în 8 februarie.

Mai mult decât atât, evenimentul avea să se desfășoare noaptea, întrucât accentul avea să fie pus pe evoluția farurilor și a sistemelor de iluminat integrate pe mașini de-a lungul celor 120 de ani de când Opel asamblează vehicule.

Evoluția farurilor în istoria Opel

Într-o zonă înconjurată de o lumină difuză, în cadrul centrului de testare Opel din Dudenhofen, organizatorii au aliniat istoricele cu care avea să facem cunoștință: Opel „Doktorwagen” (1909), Opel 4/20 HP Luxury (1928), Admiral (1938), Kapitan (1939), Olympia Cabriolet Limousine (1950), Kadett A Caravan 1000 (1963), Rekord 1900 L (1966), Rekord 1900 L Automatic (1967), Opel GT (1968), Kadett B Coupe Rallye (1971) și Monza A1 (1980).

Iar din toată această „gașcă” de istorice nu putea lipsi primul Opel: Patentmotorwagen „System Lutzmann”, vehicul produs în 1899 în uzina pe care frații Opel au cumpărat-o de la Friedrich Lutzmann.

Alături de istorice, Opel a pregătit și câteva…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.