Tratat cu dispreţ acasă, apreciat în străinătate! Uriaşul Vlăduţ Simionescu, impresionat de primirea de care a avut parte în Japonia: ”Nici la Iaşi nu am fost primit astfel pe aeroport”

0

Judoka Vlăduţ Simionescu, 28 de ani, sportivul ieşean cu cele mai mari şanse de a ajunge la Olimpiada de la Tokyo, a revenit acasă după un stagiu de două săptămâni efectuat în Japonia. Sportivul pregătit la CS Politehnica Iaşi de antrenorul Costel Năftică s-a pregătit o săptămână la Tokyo, oraşul care va găzdui Jocurile Olimpice de anul viitor şi o altă săptămână la Fukuoka. Dacă prima parte a stagiului a fost suportată financiar de către Federaţia Română de Judo, la Fukuoka gazdele au fost cele care s-au ocupat de organizarea minicantonamentului.

Vlăduţ Simionescu a rămas impresionat de primirea de care a avut parte în Japonia, unde a fost aşteptat cu flori la aeroport.  

”Am încheiat stagiul de pregătire din Japonia (Tokyo). Am decis să particip şi să sar peste Campionatul Naţional, pentru că mă gândesc în ansamblu la calendarul competiţional internaţional ce urmează şi aveam nevoie de o pregătire specifică de acest nivel. Îmi doresc să ating vârful de formă în această perioadă. Încă de la sosirea în Tokyo am fost primiţi de parcă am fi fost sportivi japonezi! Am avut sprijin medical din partea domnului Hideto Fukuda şi a Centrului de Recuperare Medicală EGAODO. Cu ajutorul lor am reuşit să trecem mai bine peste oboseala acumulată în antrenamentele foarte grele. Am fost respectaţi şi apreciaţi în fiecare dojo în care ne-am antrenat de către toţi antrenorii şi sportivii. Din Tokyo am zburat în Fukuoka unde am fost primiţi cum nu am fost primiţi acasă de prea multe ori, din păcate. Am fost primiţi cu flori pe aeroport, cu pancarte, cu de toate. La Iaşi nu am avut o asemenea primire niciodată. Şi am obţinut numeroase performanţe pentru Iaşi, nu pentru Fukuoka sau pentru Tokyo. Amabilitatea şi profesionalismul cu care ei…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.