Transferuri ”frumoase”, nu utile! Gigi Becali continuă să neglijeze problemele din lotul lui Teja, dar îşi aduce ”trofee” la echipă

0

Vicecampioana României continuă campania de transferuri din această iarnă şi, potrivit declaraţiilor finanţatorului Gigi Becali, îl va aduce sub comanda lui Mihai Teja pe Adrian Stoian. Fotbalistul de 28 de ani care şi-a început cariera la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, dar care a jucat ca senior doar la cluburi din primele ligi ale Italiei, va fi adus de la Crotone şi va face joncţiunea cu lotul FCSB în Spania, la Marbella, acolo unde vicecampioana este în cantonament.

Stoian este al doilea nume important al campaniei de transferuri, după Florentin Matei, însă venirile de până în acest moment sunt departe de a fi rezolvat problemele reale ale echipei, probleme care l-au pus pe Nicolae Dică în dificultate de cele mai multe ori în acest sezon. Adrian Stoian este un fotbalist care a dat randament ca mijlocaş ofensiv, de bandă sau central, iar Florentin Matei joacă tot în linia de mijlocaşi ofensivi din spatele vârfului. În tot acest context, FCSB se apropie de momentul reluării campionatului cu aceleaşi probleme din ultima parte a lui 2018. 

Probleme uriaşe în defensivă

Mihai Teja se vede în situaţia de a construi o strategie pentru 2019 bazându-se pe un singur fundaş dreapta de meserie, Romario Benzar, şi nici acesta cu viitorul sigur. Chiar dacă improvizaţii cu Mihai Roman sau Antonio Jakolis au mai existat şi în mandatul lui Nicolae Dică, posibila plecare a lui Benzar lasă vicecampioana foarte vulnerabilă în banda dreapta. Nici în centrul apărării lucrurile nu stau cu mult mai bine, fundaşii centrali de meserie, Bălaşa şi Planic, fiind fără soluţii puternice de înlocuire în caz de accidentări sau suspendări. 

Un singur vârf?

Chiar şi în situaţia în care Teja va reuşi să implementeze un alt sistem de joc, cel mai probabil 4-3-3, prezenţa unui vârf de valoare apropiată de Gnohere este…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.