Toyota în Tour de Corse Va învinge Toyota în Tour de Corse?

0Actorii din WRC se mută pentru un week-end în Insula Frumusetii pentru prima etapă de asfalt pur, Tour de Corse.

In Insula Frumuseţii, cum mai este denumită Corsica, piloţii din WRC se vor confrunta cu una dintre cele mai dure etape pe asfalt. Echipa Toyota Gazoo vine cu o tripletă formată din leaderul la zi, Ott Tanak, Jari-Matti Latvala şi Kris Meeke, şansele la o victorie pe tărâmul Citroen fiind foarte mari.

Tour de Corse este cunoscut drept „Raliul celor 10.000 de viraje”, fiind renumit pentru probele sale speciale înguste şi foarte virajate. Mai lungi decât majoritatea probelor din WRC, specialele din Corsica sunt renumite pentru suprafaţa abrazivă, care face dificilă alegerea pneurilor.

Tour de Corse este un raliu fără marjă de eroare pentru că fiecare probă este străjuită de roci muntoase şi de prăpăstii foarte abrupte. Orice ieşire în decor este sortită abandonului, în istoria acestui raliu înregistrându-se multe fatalităţi.

Pentru ediţia din acest an, probele speciale sunt noi în proporţie de 75%. Nu se mai pleacă din Ajaccio, ci din Porto-Vecchio, în sudul insulei, vineri fiind programate două bucle a câte trei speciale, fără service până la finalul zilei, pe aeroportul din Bastia. Sâmbătă sunt programate alte trei probe parcuse de două ori, în nordul insulei, iar finalul raliului constă în două speciale cu sosirea în Calvi.

Tommi Mäkinen

“Mergem în Corsica optimişti având în vedere rezultatele de anul trecut când am fost cei mai rapizi în aproape jumătate din probele speciale. Este un raliu foarte solicitant, am experienţa de a fi participat aici, iar piloţii noştri au demonstrat că pot fi rapizi aici. Cu atâtea viraje şi probe lungi, pilotul trebuie să aibă încredere deplină în maşină, altfel poate să piardă mult timp. Este important un setup corect, anul acesta cu atât mai mult cu cât vineri nu există service la mijlocul zilei şi inginerii nu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.