Totul despre săptămâna care ar putea aduce sfârșitul Huawei

0

Dacă ai intrat pe internet, atunci probabil ai auzit de războiul dintre SUA și China. Victima a devenit compania Huawei ale cărei telefoane sunt cea mai dificilă poziție. Odată cu ele și utilizatorii sunt la fel.

În doar o săptămână, Huawei a trecut de la statutul de companie care visează la primul loc, la nivel mondial, la producător în incapacitatea de-a mai fabrica și lansa telefoane. Ai auzit lucruri precum „America interzice Huawei” sau „Google ia dreptul Huawei de a mai folosi Android”. Dacă nu știi despre ce este vorba sau cum s-a ajuns aici, îți explic pe scurt în acest articol.

Toate momentele dure pentru Huawei din ultima săptămână

Tensiunile dintre americani și Huawei nu sunt deloc de natură recentă. Acum mai bine de un an, americanii au tras un semnal de alarmă și autoritățile au anunțăt că „Huawei este un risc pentru securitate”.

Au invocat o „înțelegere secretă” pe care compania ar avea-o cu guvernul chinez, dar și numeroase breșe de securitate care ar avea ca direcție principală serviciile de informații de la Beijing.

Probleme pentru Huawei pornesc de faptul că Ren Zhengfei, fondatorul companiei, are legături puternice cu guvernul chinez, iar el a lucrat ca inginer pentru „Armata de Eliberare a Poporului”.

În anii 90, compania a avut legături strânse cu guvernul chinez și în 1996 a fost declarată „campion național” și a obținut contracte importante pentru construirea rețelei naționale de telecomunicații.

De-a lungul timpului, compania a avut mai multe probleme și a fost acuzată de mai multe ori de furt de secrete comerciale, de furt tehnologic și așa mai departe.

Disensiunile dintre America și Huawei au escaladat când Meng Wanzhou, fiica fondatorului și directoarea financiară a companiei, a fost arestată în Canada. Motivul arestării? Huawei ar fi ignorat apelul SUA de a nu face afaceri cu Iranul, încălcând astfel…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.