Tot ce trebuie să ştiţi despre România – Olanda, meciul care va trimite foarte probabil o echipă în semifinalele Campionatului European din Franţa!

0

România şi Olanda sunt singurele echipe naţionale neînvinse până acum la Campionatul European din Franţa. Cele două formaţii se vor întâlni duminică, de la ora 19:00, în grupa principală de la Nancy, iar după acest joc, dacă nu se termină egal, doar o naţională rămâne invincibilă. Mai mult, învingătoarea se va califica, foarte probabil, în semifinalele de la Paris, pentru că va fi greu de crezut că o altă naţională din grupă îi va putea contesta poziţia în ultimele două etape.

Olanda este condusă de daneza Helle Thomsen, nimeni alta decât antrenoarea cu care CSM Bucureşti a plecat la drum în sezonul trecut. Nu a dus însă sezonul până la capăt, fiind înlocuită în primăvara acestui an cu Per Johansson.

Adversara României participă pentru a şaptea oară la un Campionat European, iar cel mai bun rezultat a fost înregistrat în Suedia, în urmă cu 2 ani, unde a ajuns până în finală.

Tot la ediţia din 2016, Olanda a înregistrat şi cea mai lungă serie pozitivă, adică şase victorii consecutive. La meciul cu România, „portocalele” vin după trei victorii consecutive

25-13 la ediţia din 2010, când România a cucerit medalia de bronz, a reprezentat cea mai clară victorie a Olandei la un European. Rezultatul a fost înregistrat cu Ucraina. Reversul medaliei a avut loc la aceeaşi ediţie, când Norvegia a învins-o cu 35-13!

https://fra2018.ehf-euro.com

35 de meciuri a jucat Olanda în istoria Campionatelor Europene şi numai 14 meciuri s-au încheiat cu victorie.

Debbie Bont, Nycke Groot şi Laura van der Heijden sunt jucătoarele cu cele mai multe meciuri jucate la Euro până acum – 23 jocuri. Nycke Groot este şi jucătoarea cu cele mai multe goluri – 84

România a obţinut cea mai clară victorie la un Euro tot la ediţia din 2010, când a învins Serbia cu 40-28. Şi tot acolo s-a consemnat şi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.