Top opt atracţii turistice din Egipt

0

Casă a faraonilor antici, Egipt era, până acum câţiva ani, o destinaţie excelentă pentru turiştii din întreaga lume şi, implicit, din România. Evenimentele neplăcute care s-au succedat însă pe malurile Nilului au tăiat mult din elanul industriei turismului din Egipt, în condiţiile în care aceasta era de-a dreptul înfloritoare. Chiar şi aşa, călătorii îşi înving temerile şi încă îşi cumpără vacanţe în această ţară.

Mânăstirea Sfânta Ecaterina

Sfânta Ecaterina se află la poalele Muntelui Sinai, unde se povesteşte că Moise a primit cele zece porunci. Această mânăstire din deşert, una dintre cele mai frumoase din lume, găzduieşte o colecţie incredibilă de iconografie religioasă, artă şi manuscrise, fiind totodată casa Rugului Aprins. Dintr-o vizită la mânăstirea Sf. Ecaterina nu poate  lipsi şi o excursie pe Muntele Sinai, acolo unde poţi admira superbe răsărituri sau apusuri de soare.

Muzeul Egiptean din Cairo

Muzeul Egiptean din Cairo este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, un loc plin cu comorile faraonilor. Muzeul nu este foarte ordonat, dar are farmecul lui şi găzduieşte o cantitate uluitoare de exponate. În orice sală vei găsi câte o bucată de artă antică, de o valoare inestimabilă.

Alexandria

Alexandria este cel mai european dintre oraşele Egiptului, având o istorie pe care nu o au multe alte oraşe ale lumii. Întemeiat de Alexandru cel Mare, locul de naştere al Reginei Cleopatra, port renumit al Mării Mediterane vreme de zeci de ani, Alexandria are astăzi o atmosferă aparte, pe placul multor vizitatori.

Deşi păstrează puţine rămăşiţe istorice ale gloriosului trecut, Alexandria te îmbie printr-o plimbare fără ţintă pe interminabila faleză, prin cafenelele şarmante şi mărfurile din bazar.

Oaza Siwa

Aflată în vestul ţării, oaza Siwa este un refugiu înconjurat de plantaţii de palmieri şi de numeroase izvoare de apă dulce, fiind cel mai…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.