Toate lucrurile pe care nu le știai despre Notre-Dame

0

Catedrala Notre-Dame din Paris a ars din temelii în seara precedentă. Acum că unul din cele mai populare monumente din Franța a fost pierdut, merită să recapitulăm toate lucrurile care îl făceau atât de special.

Pe 15 aprilie 2019, un foc imens a cuprins catedrala, care a fost stins cu greu de pompieri după 16 ore de la izbucnire. Deși nu este clar ce a cauzat focul, cea mai populară ipoteză este că lucrările de renovare au dat cumva startul la foc. Înainte de incendiu, mii de turiști vizitau catedrala zilnic, pentru a se bucura de arhitectura sa gotică și de însemnătatea-i istorică.

Mai jos vei găsi o listă cu cele mai fascinante informații legate de Catedrala Notre-Dame.

Catedrala Notre-Dame a fost construită deasupra unui oraș păgân

Pe locul unde a fost construită catedrala se afla odinioară orașul galo-roman numit Lutetia. Sub catedrală s-ar fi aflat cândva chiar un templu dedicat lui Jupiter și altor deități. Arheologii nu știu însă dacă rămășițele sunt ale unui templu antic sau dacă au fost cumva reciclate din altă locație.

În Catedrala Notre-Dame se afla „o pădure”

Notre Dame De Paris/Maurice de Sully association

Până să ardă, Catedrala Notre Dame conținea una din cele mai vechi structuri din lemn din Paris. Pentru a fi construită, ar fi fost nevoie de defrișarea a 12 acri de pădure, în secolul XII. Fiecare bârnă a construcției venea din alt copac, iar din acest motiv structura a fost denumită „pădurea„.

Turnurile Catedralei Notre-Dame nu erau chiar gemene

La o primă privire, cele două turnuri ale catedralei păreau să fie gemene identice când încă se aflau în picioare. O examinare mai atentă arăta însă că turnul nordic era ceva mai mare decât cel sudic. Această asimetrie arată ceea ce arhitecții și istoricii știau deja – anume că Notre-Dame reprezenta un colaj de mai multe elemente arhitecturale, izvorâte din viziunile…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.