Toate întrebările la care nu primești răspuns în „Bird Box”

0

Pentru că „Bird Box” a devenit popular parcă peste noapte, am zis să îi dau o șansă – doar că am rămas cu mult prea multe întrebări.

Povestea sună cam așa: o forță misterioasă a cărei sursă pare să fie undeva la noi în țară ajunge să decimeze populația. Practic, dacă o vezi, te face să vrei să te sinucizi. Aceasta ia forma celor mai cumplite temeri ale oamenilor. În centrul acțiunii este Malorie, a cărei viață o vedem în paralel – atât în flashback-uri de acum cinci ani, de la începutul epidemiei, cât și în scene din prezent, în care caută să traverseze un râu învolburat alături de copiii săi, toți fiind legați la ochi pentru a se proteja de forța nevăzută.

Premisa este extrem de interesantă și mi-a adus inevitabil aminte de „A Quiet Place”, un film care mi-a plăcut atât de mult încât am mers de două ori la cinematograf pentru a-l vedea. Despre „A Quiet Place” am scris aici, dacă ești curios.

În timp ce filmul „A Quiet Place” a avut un centru narativ puternic și a știut când să te lase în aer fără să pară stupid, „Bird Box” face contrariul. Ceea ce putea fi un film grozav se pierde pe drum și lasă în urmă multe întrebări fără răspuns, care aproape că dărâmă temelia filmului.

Iată o parte din întrebările fără răspuns cu care am rămas după film:

Cum de Malorie nu a fost afectată de forța misterioasă atunci când a lovit apocalipsa?

Încă nu înțeleg cum de Malorie nu a devenit automat victimă a entităților atunci când ele au lovit orașul. Era alături de sora ei în mașină când aceasta din urmă a căzut pradă forțelor întunecate. A avut ochii deschiși tot timpul până să ajungă la adăpostul casei. Haosul se dezlănțuia peste tot. Cum a reușit să nu pățească absolut nimic?

Cum s-au răspândit entitățile atât de repede?

La începutul filmului aflăm că entitățile misterioase…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.