Thierry Van Cleemput a semnat un nou angajament după colaborarea-test cu Halep. Ultima precizare legată de motivele eşecului relaţiei cu Simona

0

Federaţia belgiană de tenis a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că Thierry Van Cleemput a revenit în structurile federale, ca manager al Asociaţiei Francofone.

Antrenorul belgian în vârstă de 50 de ani pare a reintra în zona de confort, revenind în mediul binecunoscut al tenisului belgian, după o tentativă eşuată de colaborare cu Simona Halep. „(N.r. Mersul pe circuit alături de un sportiv) este un capitol închis, fără regrete. Nu mi-e dor, nu am vrut să fiu acolo, pentru că altfel nu aş fi aici. Aş fi putut face altceva, în altă parte – nu pot spune exact ce, dar am făcut o alegere reală”, a transmis Van Cleemput, care a argumentat mai departe.

„Am fost întotdeauna pasionat de formarea de jucători, am primit această misiune ca pe o provocare. Am avut sezoane excelente cu un tip minunat, dar David trebuia să meargă mai departe, avea nevoie de asta şi sunt sigur că va reveni în prim-plan. Cu Simona Halep, am spus mereu că era o perioadă de probă, iar eu am o concepţie despre muncă: trebuie să acţionezi, nu să însoţeşti, iar dacă eu simt că influenţa mea nu este suficientă, nu văd pentru ce să insist”.

Thierry Van Cleemput a fost unul dintre personajele centrale pe „piaţa transferurilor” la Australian Open. Cu umor, media internaţională a notat că acest antrenor a început turneul australian în loja numărului unu al Belgiei, David Goffin, dar l-a terminat în „tabăra” numărului unu mondial din WTA, Simona Halep. Într-adevăr, Goffin a făcut anunţul despărţirii de Van Cleemput imediat după eliminarea din turul trei de la Openul Australian, iar Thierry a demarat imediat negocierile cu Simona Halep, el luând loc în tribună în spatele lojei româncei la duelul acesteia din optimi cu Serena Williams. Tentativa de a consolida o primă colaborare în WTA a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.