Test drive Test Drive BMW Seria 8 M850i xDrive – Stă de șase

0

BMW Seria 8
4.4 Benzina Biturbo (M850i) 530CP 4×4 Aut8

  • Pret de pornire
    127.985 €
  • Pret model testat
    141.290 €

Motor / Transmisie

Aș fi puțin ipocrit să spun că n-am așteptat întâlnirea cu Seria 8. Ba din contră. Am avut emoții mari și m-am simțit ca în clasele primare atunci când, cu o noapte înaintea excursiei la Antipa, abia dacă puneam geană pe geană până la răsărit.

Idila avea să se-nfiripe rapid, însă știam de la bun început că povestea aceasta de iubire, oricât de scurtă urma să fie, trebuia să se bazeze pe respect reciproc. Eu trebuia să am grijă ce cuvinte amoroase îi șoptesc, iar el (Seria 8) să mă bucure la fiecare apasare aprigă a pedalei de accelerație sau la fiecare viraj atacat cu multă energie.

Imediat ce deschizi portiera, vei vedea scris cu litere de-o șchioapă textul „M850i”, semn că sub capota lungă a lui Seria 8 Coupe se află o adevărată uzină de putere. Un motor V8 care are o capacitate de 4.4 litri, mai exact. Apăs butonul „îmbrăcat” în sticlă și poziționat pe tunelul median, iar astfel trezesc cei 530 de cai putere ai coupe-ului bavarez.

Puterea maximă este disponibilă între 5.500 și 6.000 rpm, iar cuplul motor oferit de unitatea V8 este de 750 Nm, valoare livrată între 1.800 rpm și 4.600 rpm.

BMW știe că Seria 8 nu va fi exploatat la…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.