Test drive – Mercedes-Benz S 450 4Matic Coupe

0

Azi ne ocupăm de bunele maniere. Profesor ne va fi coupe-ul Clasei S, care, recent, a trecut printr-un curs de specializare, unde și-a crescut rafinamentul și a devenit mai tehnologizat ca oricând. Test cu versiunea de bază, S 450 4Matic Coupé.

Ce te faci când tânjești după luxul unui S-Class, dar râd prietenii când te văd la volan? Te adaptezi: îți cumperi un S-Class Coupé. Ce primești când îți cumperi un S-Class Coupé? Pe scurt, unul dintre cele mai capabile Granturismo pe care banii le pot cumpăra. ”Pe lung”, pentru 105.000 euro, primești o siluetă inconfundabilă, un motor V6 turbo, de 3 litri și un pachet standard ce include piele neagră, scaune cu reglaj electric și lemn din nuc.

Eu am primit ceva mai mult, pentru că exemplarul meu este înzestrat cu pachet AMG Line (6.485 euro), ce conține elemente exclusive de stil și prize de aer uriașe. Toate acestea se alătură retușurilor primite la facelift-ul din 2017: splitterul cromat de sub bara de protecție, pragurile evazate, evacuările cromate și stopurile OLED. Altfel spus – un adevărat cruiser, de o eleganță desăvârșită, cu mușchii flexați la vedere.

Sala de cursuri în care se ține lecția de bune maniere te-ar lăsa cu gura căscată, dacă ai fi grobian. Eu încep să devin manierat, așa că doar înghit în sec, în timp ce privesc volanul AMG îmbrăcat în piele Nappa și plafonul acoperit cu piele întoarsă. Ambele fac parte din pachetul Exclusiv (6.747 euro), care, combinat cu instalația de sunet premium Burmester (1.309 euro) mă rup complet de vremea mohorâtă de afară. Pot sta și în spate, chiar dacă, în mod normal, la cei 1,80 m pe care-i am, nu am călătorit niciodată comod pe bancheta unui coupé: spațiul la cap este suficient, iar cel la genunchi echivalează cu cel dintr-un hatchback mic, deci nu am motive să mă plâng.

Test drive - Mercedes-Benz S 450 4Matic Coupe

Bancheta moale și profilată mai bine decât scaunele din față ale multor autoturisme cu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.