Test drive – Maserati Ghibli GranSport Diesel

0

Poți alege BMW Seria 5. Sau Mercedes-Benz Clasa E. Sau poți opta pentru Maserati Ghibli, care vine la pachet cu o aură de prestigiu pe care niciun alt adversar nu o deține. Test cu versiunea facelift Ghibli Diesel.

Nu vă așteptați la vânzări uriașe din partea italienilor și, oricât de ciudat ar părea, este cel mai benefic lucru care putea să i se întâmple companiei cu trident pe calandru: lipsa unui succes fulminant este prețul care trebuie plătit pentru exclusivitate. Nu mă înțelegeți greșit, 2017 a fost cel mai bun an din istoria Maserati, care a reușit să vândă în Europa 9.668 unități. Iar în Statele Unite o duce și mai bine: 13.711 unități au fost livrate clienților anul trecut. Este exact balansul care le asigură italienilor o viață lipsită de griji, fără a-și pierde aura de excentricitate care planează deasupra oricărui produs al companiei.

Deși SUV-ul Levante susține mai bine de jumătate din vânzările Maserati, anul trecut atenția italienilor s-a îndreptat către al doilea model de succes din gamă, Ghibli, care a fost ușor revizuit. Privirea tăioasă a primit standard LED-uri Matrix atât pentru versiunea GranSport testată de noi, cât și pentru GranLusso, iar acum vizibilitatea a crescut cu 20%, în timp ce fasciculul luminos „bate” mai departe cu 32 m. Ambele bare de protecție au fost redesenate, dar cea mai puternică impresie este creată de noul calandru amplu, preluat de la conceptul Alfieri și care garantează că vei fi în centrul atenției în orice împrejurare.

Test drive - Maserati Ghibli GranSport Diesel

Rezultatul nu numai că se vede, dar se și simte: valoarea coeficientului aerodinamic a scăzut cu 7%, de la 0,31 la 0,29, fapt care promite consumuri mai bune decât până acum.În practică, după mai bine de 1.000 km petrecuți fără menajamente la volanul italiencei, am obținut un consum mediu de 6,8 l/100 km, chiar și cu jantele opționale Urano de 20 de inci (18 inci standard). Ușile fără cadru…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.