Test drive Jaguar XE

0După 4 ani, Jaguar a decis că e timpul pentru un facelift de substanță la sedanul de clasă premium Jaguar XE construit pe o platformă din aluminiu. Primele impresii de la Nisa despre noul Jaguar XE.

Jaguar XE a fost primul model din grupul Jaguar Land Rover care a beneficiat de noua platformă IQ din aluminiu, utilizată ulterior și la F-Pace, la a doua generație XF și la Range Rover Velar, beneficiind de punte față cu brațe duble suprapuse și punte spate multilink integrală.

Multe elemente noi de design

Faceliftul a adus schimbări importante. Bara de protecție față, spliter-ul în culoarea caroseriei, grila radiatorului mai lată și mai îngustă ca la F-Type, farurile mai înguste cu 12 mm cu lumini de zi noi și exclusiv cu LED, stopurile tot cu LED și bara de protecție spate, toate sunt noi. În special, noile stopuri arată infinit mai bine beneficiind și de o nouă semnătură luminoasă.

test drive jaguar XE facelift Nisa aprilie 2019

 

Interior rafinat, cu materiale mai bune

Și în interior se remarcă fețele de uși noi, materialele mai bune pe consola centrală, inserțiile metalice de pe volan, din jurul difuzoarelor și de la consola centrală care arată foarte bine. Volanul este preluat de la I-Pace, iar schimbătorul cutiei de la F-Type l-a înlocuit pe cel rotativ dinainte.

Tot de la I-Pace a fost preluat și sistemul Touch Pro Duo cu două ecrane tactile, disponibil opțional, din care cel de dedesubt este pentru climatizare. Pe ecranul climatizării apar în premieră două butoane rotative care înglobează două mici displayuri pe care se pot afișa informații diferite cum ar fi temperatura sau viteza aerului prin simpla apăsare și rotire a celor două butoane.

test drive jaguar XE facelift Nisa aprilie 2019

De asemenea, tot opțional ca și Touch Pro Duo, se poate comanda afișaj virtual configurabil de 12,3 inci pentru indicatoarele de bord.

test drive jaguar XE facelift Nisa aprilie 2019

XE este primul Jaguar cu încărcare wireless pentru telefonul mobil și dispune tot în premieră pentru un Jaguar de noua oglindă retrovizoare…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.