Test drive Honda HR-V 1.5 2WD

0Cel mai spațios și modulabil SUV de clasă mică, Honda HR-V, a trecut printr-un facelift care îl face mai atractiv. Test cu versiunea 1.5 cu transmisie manuală de 131 CP.

Honda HR-V a revenit în Europa după o pauză de aproape 10 ani, prima generație fiind vândută între 1999 și 2006 fără a avea apoi un urmaș imediat. În toamna lui 2015, Honda a lansat un nou SUV subcompact, denumit tot HR-V care concurează în clasa SUV-urilor mici aflată într-o mare expansiune în ultimii doi ani.

test drive Honda HR-V (4)

Cu o lungime de 4.334 mm, teoretic, Honda HR-V aparține segmentului clasei mici dar este mai lung decât majoritatea SUV-urilor mici. Însă plusul de lungime se regăsește din plin în spațiul interior pentru că HR-V este cel mai spațios SUV de clasă mică.

Este atât de mult loc la genunchi dar și la cap în ciuda acoperișului plonjat spre spate încât HR-V ar putea concura și multe SUV-uri compacte. Și ochiul nu înșeală pentru că spațiul la genunchi în spate este cuprins între 16 și 45 cm, adică între valori care corespund chiar clasei medii. De aceea, cine optează pentru HR-V se va bucura de mult spațiu. Și nu numai.

test drive Honda HR-V (1)

Portbagajul este uriaș, măsurând 448 litri în total inclusiv cu compartimentul de sub podea. Sunt multe SUV-uri de clasă compactă care nu oferă un astfel de volum de încărcare. În plus, portbagajul e modulabil și foarte practic. Șezutul coboară când se rabate spătarul fracționabil creându-se o suprafață perfect plană. HR-V mai păstrează sistemul inteligent de rabatare a banchetei Magic Seats. Pentru că rezervorul este montat sub scaunul șoferului, șezutul banchetei se poate ridica eliberând un spațiu generos în spate. Astfel, se pot încărca  obiecte foarte înalte sau o bicicletă.

test drive Honda HR-V (18)

HR-V are un interior sobru care a trecut printr-un facelift în urma căruia s-au îmbunătățit materialele de la interior și scaunele. Ne-au plăcut foarte mult comenzile tactile pentru…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.