Test comparativ Renault Megane Sedan 1.3 TCe 140 CP vs Hyundai Elantra 1.6 128 CP

0În segmentul compactelor există viață și dincolo de versiunile hatchback! Mi-au demonstrat-o Renault Megane Sedan și Hyundai Elantra, două berline cu portbagaje de peste 450 litri și prețuri decente.

Foto: Bogdan Paraschiv

Trăiește clipa! De ce să te aliniezi tendințelor, când poți să ieși din rând, și s-o faci cu stil? Clienții din Europa Centrală și de Vest stau la coadă să-și cumpere hatchback-uri compacte, cu portbagaje mediocre, pe când mai practicii răsăriteni preferă „mai multă mașină” pentru aceiași bani. La ei s-au gândit producătorii când au venit cu soluția sedanurilor compacte.
În România, de exemplu, în 2018, s-au vândut 2.027 unități Renault Megane Sedan și 609 unități Hyundai Elantra. Cum i-au convins pe clienți să le „adopte”? Am încercat să aflu în cele ce urmează.

Caroserie și interior
Orice locație cu pretenții ar fi fericită să găzduiască în parcare cele două modele. Siluetele dinamice de sedan-coupe creează emoții, iar liniile elaborate dau impresia de modele premium. În special la Megane Sedan, care, deși a apărut pe piață în iulie 2016, se păstrează la fel de „fresh” ca în momentul lansării, cu a sa zonă frontală împrumutată de la Megane hatchback, și cu spatele a la Talisman. Versiunea de top, Intens, stă pe jantele opționale de 17 inci (390 euro) și se expune mândră în nuanța alb metalizat (390 euro).

test comparativ Renault Megane Sedan vs Hyundai Elantra

 

Nu a primit, încă, un facelift, așa cum s-a întâmplat cu Elantra, apărut pe piață în 2016. Coreeanul a fost restilizat la sfârșitul lui 2018, fapt evident în zona frontală, unde noile blocuri optice ascuțite „mușcă” din calandrul supradimensionat. Pare un model de sine stătător, pentru că nu împrumută elemente exterioare de la fratele hatchback i30, iar asta îi accentuează originalitatea. Vârful de gamă, Exclusive, rulează pe jantele standard de 17 inci, îmbrăcat în straie albastru metalizat…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.