Tesla Model 3, cea mai vândută mașină electrică în Europa în luna februarie: peste 3.600 de unități comercializate

0

Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică în Europa în luna februarie, după ce a fost comercializată în peste 3.600 de unități. Renault Zoe a ocupat locul doi cu aproape 2.900 de unități.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

După o îndelungată așteptare, Tesla Model 3 a debutat pe piața europeană în luna februarie și a devenit rapid cea mai comercializată mașină electrică în Norvegia și Olanda, două dintre cele mai prietenoase țări cu modelele ecologice.

Totuși, Model 3 este apreciat la nivelul continentului, întrucât a devenit cea mai vândută mașină electrică din Europa în luna februarie, potrivit unor date sintetizate de compania de analiză Jato Dynamics la nivelul celor mai importante 22 de state, printre care figurează și România.

Astfel, Model 3 s-a comercializat în peste 3.600 de unități și a surclasat liderii din ultimii ani, Renault Zoe și Nissan Leaf. Între timp, Hyundai Kona Electric a ocupat poziția a cincea în acest clasament, în spatele lui BMW i3.

„Performanța lui Model 3 este remarcabilă, având în vedere că în mod normal astfel de rezultate apar la 4-5 luni după ce un model a ajuns pe stradă. Așa cum se întâmplă și în Statele Unite, Tesla reconfigurează piața auto și în Europa”, spun oficialii Jato, în contextul în care Model 3 a avut vânzări mai mari inclusiv decât rivalii săi direcți cu motoare cu combustie internă, Mercedes-Benz Clasa C, Audi A4 și BMW Seria 3.

În total, vânzările de mașini electrice au crescut cu 92% comparativ cu luna februarie a anului trecut, la aproape 20.000 de unități.


Loc Model Unități
1 Tesla Model 3 3.630
2 Renault Zoe 2.884
3 Nissan Leaf 2.333
4 BMW i3 1.998
5 Hyundai Kona Electric AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.