Tesla a prezentat noul Model Y: SUV-ul electric are autonomie de până la 540 de kilometri și tracțiune integrală și apare în 2020

0

SUV-ul electric Tesla Model Y are autonomie de până la 540 de kilometri, este disponibil opțional cu tracțiune integrală și în versiune cu 7 locuri și va apărea pe piață în toamna anului 2020.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Tesla a prezentat la sfârșitul acestei săptămâni noul Model Y, un SUV electric care se va alătura gamei actuale formată din Model 3, Model S și Model X.

Noul Model Y este dezvoltat pe platforma lui Model 3 și, de altfel, împrumută numeroase elemente de la acesta, inclusiv în privința designului exterior: liniile de design sunt foarte asemănătoare, iar forma blocurilor optice este similară.

Aproape toate versiunile vor fi disponibile cu jante de 18 inch sau 19 inch, cu excepția versiunii de top care va fi echipată cu jante de 20 inch.

Interorul minimalist a fost de asemenea preluat integral de la Model 3, inclusiv în privința ecranului touch cu diagonală de 15 inch, a sistemului de sunet și a plafonului panoramic din sticlă. Totuși, spațiul interior este mai generos datorită caroseriei de SUV, iar opțional clienții vor putea alege și o versiune cu 7 locuri.

De asemenea, la fel ca Model 3, Model Y va fi echipată în standard cu câteva sisteme active de siguranță, cum ar fi sistemul de frânare automată de urgență, avertizare pentru coliziuni sau monitorizarea unghiului mort.

În stilul caracteritic, Tesla nu a furnizat încă toate informatiile cu privire la specificațiile tehnice, în special cele legate de puterea motorului sau a motoarelor electrice.

Totuși, americanii au oferit detalii despre intervalul necesar pentru a ajunge la 100 km/h, precum și date despre autonomie și prețuri. Astfel, Tesla Model Y va fi disponibil în 4 versiuni, dintre care 3 vor avea tracțiune spate, iar una…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.