Tenisul, sportul datornicilor. Caz incredibil: a jucat 100 de meciuri într-un sezon, dar a ieşit pe minus. „Dacă nu era tatăl meu, unicul sponsor, aş fi dispărut de mult”

0

Tenisul rămâne un vis costisitor, în ciuda faptului că forurile mondiale fac eforturi pentru a mări constant fondurile de premiere. Jucătorii din afara Top 100 rulează o afacere falimentară din punct de vedere financiar, iar şansele de supravieţuire ale unor copii talentaţi, dar săraci, sau fără potenţă financiară, sunt mici de tot. Punto de Break prezintă povestea italianului Roberto Marcora, un tenismen care a jucat 109 partide în acest an, dar care nu a câştigat decât 22.000 de dolari, încheind astfel cu o gaură uriaşă în conturi.

În acest an am ieşit pe minus. Mereu câştig mai puţin decât cheltui, dar în 2014 şi 2015 am ieşit aproape cu balanţa. Dacă nu era tatăl meu, unicul meu sponsor, aş fi dispărut din tenis de mult timp. Ştiu că sunt privilegiat din acest punct de vedere, pentru că nu am primit niciodată vreun sprijin, nici de la vreun sponsor, nici de la Federaţia Italiană de Tenis. Îi sunt recunoscător tatălui meu, care mi-a finanţat cariera„, a povestit Marcora pentru Punto de Break. Italinaul s-a operat în urmă cu doi la spate şi recunoaşte că singurul ajutor din exterior vine la turneele Challenger la care ajunge în fazele finale, beneficiind astfel de cazare gratuită.

100 meciuri de simplu a jucat Marcora în 2018 (67 victorii, 33 înfrângeri, 1 titlu Futures în Israel), plus 9 meciuri la dublu (6 victorii, 3 înfrângeri)

Marcora este al 22-lea italian în clasamentul ATP, poziţionându-se în prezent pe locul 280 la simplu. Jucătorul în vârstă de 29 de ani a disputat, în întreaga carieră, un singur meci la nivel ATP,  zbătându-se pe banii părinţilor în circuitele Challenger şi Futures.

7.409.564 dolari a fost valoarea totală a premiilor în bani obţinute de Simona Halep, liderul WTA la final de an. Danielle Collins, o jucătoare de pe poziţia 36 WTA a adunat doar…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.