te încântă ecranul, dar nu știai acest detaliu

0

iPhone X sau iPhone Xs sunt cele două telefoane din ultimii doi ani în care Apple a folosit un brevet important pentru design. Celelalte companii, deocamdată, sunt în urmă.

Când Apple a introdus iPhone X, a pornit un trend de-a avea o crestătură în partea de sus a ecranului. Și, ei bine, 2018 a fost plin cu telefoane care au imitat acel design (deși nu Apple a fost prima companie care a venit cu ideea). Apoi, iPhone X a fost primul pe care compania a pus un ecran OLED. Iar pe telefoanele din ultimii doi ani vei observa că marginea e egală – sus, jos, stânga, dreapta.

De ce Apple a reușit să facă o margine subțire jos – sau, mai bine zis, un telefon fără „bărbie” – și alții nu?

Mi-am amintit de inovația Apple odată cu o imagine publicată de Xiaomi pe Twitter. În ea, e lăudat Mi 9 că are o margine la baza ecranului mai mică cu 40% față de cea de pe Mi 8. Ceea ce-i lăudabil, în timp ce majoritatea telefoanelor încă au o margine destul de pronunțată acolo. Aici intervine „secretul” din iPhone.

În 2014, a apărut informația conform căreia Apple are brevet pentru un ecran curbat – similar Samsung Edge. Cei mai mulți s-au gândit că un iPhone, în viitor, va oferi opțiuni ca un Samsung premium – o muchie cu tot felul de funcționalități. N-a fost cazul, încă, dar brevetul a fost folosit în iPhone X și iPhone Xs.

Brevetul Apple pentru un ecran OLED curbat

După cum vezi, au trecut trei ani de la descoperirea brevetului până când a fost folosit într-un telefon. Ce s-a întâmplat în iPhone X e că Apple a curbat ecranul OLED până a intrat sub ecran. Altfel spus, l-a îndoit, ca să obțină acea margine subțire pe care alte companii n-o au la baza telefonului (nici nu știu dacă vor s-o…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.