surpriza de la Curtea de Apel

0

Uber a intrat pe piața din Cluj în august 2016. Din 2018 are probleme mai mari de natură juridică în lipsa unui cadru legal național. Acum avem și o decizie definitivă.

În ultimii ani, Uber a avut probleme în Cluj în urma unui proces intentat de Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania din Cluj-Napoca. E un capitol din lupta industriei taximetriei cu noile platforme de transport, cum sunt Uber și Bolt (fostă Taxify).

Înainte de decizia de-acum, Tribunalul Comercial Cluj a decis, în iunie 2018, încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de Uber. Decizia a fost bazată pe faptul că Uber furnizează servicii în domeniul transportului și nu are autorizație.

În 2019, Guvernul a modificat legea taximetriei, ceea ce scoate în afara legii și Uber. Tot Guvernul a promis că lucrează la un cadru legal pentru companie și servicii de ridesharing.

Decizia definitivă din Cluj în ceea ce privește activitatea Uber

„Curtea de Apel Cluj dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta SC Uber Systems România SRL constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Decizia este definitivă şi executorie”, se arată în documentul oficial.

În România încă nu există o legislație care să reglementeze ridesharing. Astfel, singura lege care există e cea a taximetriei și presupune existența unei licențe, unui dispecerat și a stațiilor în mașini. Natura Uber și a altor servicii similare e însă bazată pe aplicație,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.