Surpriză! Cel mai tare meci comentat în carieră de Ilie Dobre. „Aş fi vrut ca ei să câştige, dar n-au reuşit” | EXCLUSIV

0

Cu peste 1.7000 de partide comentate de la faţa locului, Ilie Dobre rămâne unul dintre personajele marcante ale radiodifuziunii din România.

Fost şef al secţiei sport de la Radio România Actualităţi, Ilie Dobre s-a aflat miercuri dimineaţa la ProSport LIVE pentru a dezvălui câteva secvenţe neştiute din cariera sa. „Finala Campionatului Mondial din 2010, Olanda – Spania 0-1, a fost cel mai tare meci pe care l-am comentat vreodată. Aş fi vrut ca Olanda să câştige, dar n-a reuşit”, a spus, la ProSport LIVE, Ilie Dobre. Jurnlistul care mai comentează în prezent la Antena Satelor a fost inclus de World Record Academy, cea mai cunoscută organizaţie din lume care certifică recordurile mondiale, în Cartea Recordurilor. 

Jurnalistul a devenit primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate, în 2014 i-a fost acordat şi premiul „Omul Anului în Media”, pentru promovarea sportului, a valorilor morale, a fair play-ului şi a valorilor sociale în sport. Ilie Dobre a intrat în Cartea Recordurilor pentru transmisiunea directă la radio a unui gol fără respiraţie (35 secunde şi 6 zecimi) şi pentru transmisiunea directă la radio a unui gol cu o singură respiraţie (1 minut şi 8 secunde).

Meciul la care face referire Ilie Dobre 

Spania s-a impus în 2010, 1-0 în faţa Portocalei Mecanice, graţie unui gol reuşit de Andres Iniesta în minutul 117. Mijlocaşul iberic a primit o minge în careu şi l-a executat pe Stekelenburg cu un şut plasat.

Furia Roja a venit la Campionatul Mondial din postura de campioană a Europei, câştigând Campionatul European de Fotbal 2008. Olanda s-a calificat la Campionatul Mondial câştigând toate cele 8 meciuri din Grupa 9 din campania de calificare. După ce au ajuns la turneul final, Olanda a ajuns în faza eliminatorie în calitate de câştigătoare a Grupei E, cu trei victorii din…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.