Startup-ul care ar putea ține medicii români în țară

0

Ediția How to Web de anul acesta a avut competiția de startup-uri numită Startup Spotlight, iar aceste afaceri au convins jurații. Premiul cel mare a fost adjudecat de un startup care ar putea ține medicii în țară.

Ministrul Sănătățiii Sorina Pintea a venit cu o propunere neobișnuită prin care vrea să-i oblige pe medicii rezidenți să rămână în țară. „Ne gândim la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, finanţaţi direct din bugetul Ministerului Sănătății. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară pentru că, ştiţi foarte bine, în urma aplicării Legii salarizării salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a declarat Sorina Pintea.

Dorința ca medicii rezidenți să rămână în România ar putea fi îndeplinită de startup-ul MEDIjobs care a câștigat marele premiul al competiției de startup-uri din cadrul How to Web.

MEDIjobs Romania este prima platformă digitală de recrutare în domeniul medical, fondată în 2015 de Catrinel şi George Hagivreta. În prezent, platforma deservește peste 23.000 de specialiști (medici, asistenți medicali) și 920 de angajatori din toată țara. În acest an a fost integrat un soft de inteligenţă artificială (AI) în algoritmul de recomandare a ofertelor de carieră către candidaţi. Dacă lucrezi în domeniul medical atunci poți merge pe site și poți vedea dacă există și ce joburi sunt oferite într-un anumit județ, oraș din România.

Premiul câștigat de MEDIjobs constă în înscrierea pe lista finaliștilor pentru o nouă fază de finanțare organizată de acceleratorul 500 Startups în Silicon Valley și un stand de prezentare în cadrul evenimentului TechCrunch Disrupt Berlin 2018, care va avea loc pe 29 și 30 noiembrie.

Premiul pentru cel mai bun…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.