Sportivi celebri, “botezați” de alții! Povestea incredibilă a lui Emeric Dembroschi

0

„Dacă s-a obișnuit lumea să-mi spună așa, ce rost mai avea să schimbăm istoria?”, se amuză fostul portar al celor de la Steaua şi Dinamo, Narcis Coman, care în acte e trecut Narciz. „Am avut probleme mari pe la bănci, contractul casei era scris greșit. A fost agitație mare, mare. A durat mult până am rezolvat povestea”, a mai povestit portarul stabilit la Giurgiu.

Cel mai halucinant caz e totuși al fostului atacant al Politehnicii Timișoara, Emeric Dembroschi. Sau Dembrovszki. Nici el nu știe… Născut în comuna maramureșeană Câmpulung la Tisa, foarte aproape de granița cu Ucraina, acesta trebuia să fie Dembrovszki, așa cum îl chema pe tatăl său, dar nu… Greșeala din acte nu a fost doar la el, ci la toți frații pe care i-a avut!

Ultimele litere au fost problema!

În exclusivitate pentru Libertatea, fostul jucător deapănă amintiri: „Povestea este sută la sută reală! Noi am fost șapte fraţi. Cinci băieți și două fete. Fiecare a avut un alt nume de familie în buletin. Pe mine mă cheamă Dembroschi în acte. Pe restul îi chema Dembrovschi, Dembroszchi, Dembroschy, Dembroţchi, Dembroszki… Ultimele litere de la final n-au corespuns la nimeni. Aveam și-un nume mai ciudat, nu era așa simplu, ca Popescu, de exemplu. Așa a fost să fie… Sincer am 73 de ani și mă întreb oare care e numele meu real. Ha, ha, ha. Pe vremuri se făceau erori dese la primării, scriau la nimereală. Habar n-aveau… Toate actele se băteau la mașină și tastau cum auzeau. Dacă nu erai atent, te trezeai cu numele greșit pe documente. Așa s-a întâmplat și-n cazul nostru”, spune acum fostul jucător ajuns la 73 de ani.

Emeric a fost mezinul unei familii cu cinci frați și două surori. Din păcate, acum a rămas singurul, după ce restul s-au prăpădit. Spre sfârșitul anului 2014 s-a stins ultimul său frate, iar în 2015 și-a condus sora pe ultimul drum, iar prima…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.