SPECIAL | „Se poate. Mai am şi 15 ani de carieră în faţă! Dacă mă lasă Dumnezeu…” Elena Bogdan a jucat, ca junioară, 4 finale de Mare Şlem. Acum, caută sponsori pe internet pentru a-şi salva cariera. Medicii i-au dat diagnostic ‘artroză, grad 3’. La 4, pune proteză

0

A câştigat Roland Garros-ul junioarelor, în 2009, la dublu. A jucat alte două finale în Grand Slam-uri în acelaşi an, plus prima finală sută la sută românească la un Slam, în 2008, împotriva Simonei Halep. Totalul carierei: patru finale de Mare Şlem, la junioare. În plus, are şi un titlu de campioană europeană U18, câştigat la 16 ani. Ajunsă la 26 de ani, cu două operaţii la genunchi, fostul număr trei mondial la U18 a constatat, o dată în plus. că banii s-au terminat.

Din păcate, nu este singura jucătoare din România care s-a lovit de această realitate. Pentru Elena Bogdan, soluţia în urmă cu doi ani a venit de la un proiect finanţat cu bani din Anglia, care s-a dovedit însă a fi o armă cu două tăişuri pentru cariera ei. În 2018, ultima soluţie a fost platforma de crowdfunding gofundme (puteţi accesa AICI chiar link-ul pentru Elena Bogdan). Ioana Roşca, la începutul anului, lansase un strigăt de ajutor similar, arătând realitatea săracă a tenisului din ţara care dă numărul 1 mondial. În patru luni, Elena Bogdan a strâns puţin peste 1.700 de dolari, cu ajutorul a 42 de oameni, dintr-un minim necesar de 20.000 de dolari. Ţelul anunţat: să devină numărul 1, la dublu.

ProSport a stat de vorbă cu Elena Bogdan, pentru a înţelege cum o sportivă ce are la temelie patru finale de Grand Slam în CV este nevoită să caute soluţii extreme pentru a-şi continua cariera.

Toată lumea, când aude numele meu, se gândeşte la acea finală cu Simona Halep, de simplu. A fost un moment foarte frumos pentru mine. Mi-amintesc că a fost şi domnul Ţiriac la meci. Dar anul următor, la Roland Garros, eu am câştigat la dublu! La simplu am pierdut în optimi, dar la dublu am reuşit să câştig (n.r. – 2009). Am avut rezultate bune, dar mai mult la dublu. După aceea, am trecut la senioare. Şi simt că nu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.