SPECIAL | Marius Comănescu povesteşte cum a ajuns în prima linie a tenisului românesc: „Ilie e de vină!” De la racheta făcută cu bomfaierul, la clipa când a primit, pentru câteva ore, racheta lui Năstase cu poză pe cadru. „Dacă juca un meci greu, Florin Segărceanu zicea…”. Rolul lui Hagi

0

De ce te apuci de tenis? Marius Comănescu, unul dintre antrenorii români cei mai căutaţi în ultimii ani, are un răspuns „clasic”: „a fost cel mai simplu. M-am apucat în ’73, la momentul în care Năstase era la apegeul carierei. Deci, e simplu de ce a apărut tenisul în viaţa mea şi cum a apărut. Ilie este de vină, responsabil pentru chestia asta„.

Eroul lui Marius Comănescu abia ce câştigase US Open-ul în ’72, iar în ’73 triumfa la Roland Garros – la simplu, apoi la Wimbledon – la dublu. Ceea ce nu ştie Ilie Năstase este că, peste aproape o decadă, avea să îşi pună din nou amprenta aupra aceleiaşi inimi pe care o vrăjise deja pentru tenis. Instalat comod, pe unul dintre primele scaune ale micuţei tribune de la terenurile Centrului Naţional de Tenis, Marius Comănescu deapănă amintiri alături de ProSport. „Cupele Davis se jucau acolo, la Progresul, unde eram eu. Pe el îl vedeam doar acolo, nu la alte competiţii, sau, mai rar, la televizor. Fiind de-ai casei, eram, evident, preferaţi pentru a fi copii de mingi la toate Cupele Davis care se jucau pe Progresul.

Odată.. El terminase antrenamentul, eu voiam să joc, dar nu aveam rachetă. L-am întrebat dacă îmi poate da racheta lui să dau şi eu două mingi cu ea.

Mi-era tare ruşine şi teamă, nu aveam prea mult curaj de felul meu. Mi-a dat racheta şi mi-a lăsat-o până după-amiază, când mai avea un antrenament. Se duceau la masă, la odihnă şi mi-a lăsat racheta. Ce am jucat cu racheta aia… Sunt convins că el nu îşi mai aminteşte, dar, pentru mine a fost ceva special de tot. Pe vremea aia, Năstase avea contract cu Adidas şi avea rachete cu poza lui, o poză mică, semnată de el, pe gâtul rachetei. Era o chestie extraordinară să ai racheta lui Ilie! Să poţi să dai cu ea, nu mai zic…

Deci, până la urmă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.