SPECIAL | La 100 de ani de România, ProSport vă prezintă povestea echipei FC România, din Anglia: ”Avem şi suporteri englezi care poartă fularele noastre la gât”. Ce fost golgheter stelist a fost legitimat la formaţia din Liga a 8-a. #România100

0

Românii din Anglia au pus bazele unui proiect cunoscut la nivel mondial. FC România e mai mult decât un club de fotbal. Este iniţiativa câtorva compatrioţi de a alunga dorul de ţară într-un mod inedit. Au sperat că pot face ceva şi dincolo de graniţele ţării, dar nu au uitat de unde au plecat. Au ales un trai mai bun, dar au găsit, prin fotbal, un motiv să părăsească cu gândul problemele cotidiene din înceţoşatul tărâm britanic şi să se simtă mai aproape de casă, îmbrăcând un tricou cu însemnele tricolorului.

Totul a pornit în urmă cu aproape 13 ani. Începutul nu a fost uşor, dar rezultatele i-au uimit. Reculul a venit, dar a fost peste aşteptări. Echipa a ajuns cunoscută peste mări şi oceane. Până şi japonezii şi americanii s-au arătat uluiţi de modul în care a fost conceput totul. Acum, echipa îşi trăieşte momentele de glorie. Şi-a îndeplini visul. A evoluat în FA Cup (cea mai veche competiţie fotbalistică din lume), şi-a văzut numele proiectat pe impunătorul Wembley şi a ajuns la un nivel semiprofesionist, activând în eşalonul opt din Anglia.

FC România este un motiv fotbalistic care ne face să ne mândrim. Cu ocazia a 100 de ani de România, ProSport a ales să prezinte povestea din spatele succesului. Am stat de vorbă cu Ionuţ Vintilă, managerul şi, totodată, autorul acestui proiect. A evoluat pentru Chindia Târgovişe, dar s-a mutat în urmă cu ceva ani cu familia în Anglia. A ajuns acolo ca majoritatea românilor. Lucrează şi acum în construcţii, dar pasiunea pentru sportul căruia i-a acordat ani din viaţă l-a tras înapoi. A decis că este momentul să trăiască din nou viaţa de la nivelul gazonului şi să simtă bucuria de după fiecare meci câştigat. Alături de câţiva prieteni a dat drumul proiectului FC România. Aşa a început totul.

ProSport: Cum a fost…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.