SPECIAL | Doar aşa se prinde-n horă. Irina Begu şi săptămâna despre care spune „mi-aş fi dorit să nu se termine niciodată”: „Da, m-am exteriorizat mai mult faţă de un meci normal”

0

Hora bucuriei, de duminică, 10 februarie, rămâne pe retină. După aproape trei ore de luptă, Irina Begu şi Monica Niculescu se lăsau prinse în „învârtita românească”, învăluite într-un iureş de emoţii. Irina recunoaşte pentru ProSport că foarte rar se prinde-n horă, pentru „hora bătrânească” – aşa cum ar spune Sofia Vicoveanca – şi cel mai adesea, în Fed Cup.

Răscoleşte amintirile, caută şi îşi dă seama că, probabil, prima horă a bucuriei, în echipă, are deja ‘cinci ani vechime’. „Sigur am făcut asta în 2014, şi cu Serbia, dar şi când eram la Budapesta, când ne-am calificat din grupa aceea (n.r. – echipa de Fed Cup a României, cu Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Monica Niculescu, învingea Ungaria, Marea Britanie, Letonia şi Ucraina, calificându-se în barajul pentru Grupa Mondială II). Cred că aceea a fost prima horă. Dar nu ştiu cu exactitate. Ştiu doar că a fost pe atunci, iar mai apoi am făcut multe hore şi asta e important, pentru că am avut multe meciuri câştigate„, spune Irina, într-o discuţie telefonică.

În acea noapte de duminică, „recunosc, nu am dormit prea bine, am avut un somn mai agitat, dar era normal. Adrenalina era în corp, meciul s-a terminat destul de târziu şi eram ca în transă – multă adrenalină şi fericire„, mărturiseşte Irina.

La o săptămână şi o zi după victoria 6-7(2), 6-4, 6-4, Irina Begu este deja la Budapesta, pe teritoriul unei ţări care, evoluând cu două eşaloane valorice mai jos în Fed Cup, cu siguranţă invidiază echipa României, cu care se lupta de la egal la egal în urmă cu cinci ani şi care, acum, joacă o semifinală în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin. Irina Begu (72 WTA la simplu) joacă luni, la dublu, iar marţi va intra la simplu, pentru un duel cu Mona Barthel (80 WTA, Germania).

Mi-aş fi dorit ca…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.