Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur la Australian Open, după doar 61 de minute! Prăbuşire abruptă pentru prima româncă intrată în concurs, în faţa unei debutante: a cedat şapte game-uri la rând, după un start echilibrat de partidă

0

Sorana Cîrstea, prima româncă întrată în competiţie pe tabloul principal la Australian Open 2019, a fost învinsă în primul tur de suedeza Rebecca Peterson (62 WTA), scor 6-4, 6-1, rezistând pe teren doar 61 de minute.

Sportiva din Târgovişte, ocupanta locului 84 în clasamentul mondial, a ratat obţinerea victoriei cu numărul 40 în turneele de Mare Şlem, fiind învinsă în primul tur de o jucătoare aflată la prima prezenţă pe tabloul principal de la Australian Open, la 23 de ani. Peterson a debutat în Grand Slam-uri, pe main draw, în 2017, la US Open, a jucat apoi la trei dintre turneele de Mare Şlem în 2018 (Roland Garros, Wimbledon şi US Open), iar acum are set complet de prezenţe, dar şi cel puţin câte o victorie la toate cele patru Slam-uri.

Startul de meci nu anunţa în niciun caz curgerea unidirecţională a jocului din fazele finale. Mai eficientă la serviciu, Sorana Cîrstea a trecut cu mai multă lejeritate de game-urile pe serviciu, într-un prim set în care s-a mers cap la cap, fără vreo oportunitate reală la retur, în primele opt game-uri. Jucătoarea mai agresivă la finalizare, dar cu un forehand încă uşor neproductiv, producând mai multe greşeli neforţate decât lovituri câştigătoare, Cîrstea şi-a creat o primă şansă de a câştiga pe lansarea adversă, la 4-4. Peterson a răsturnat însă raportul de winners în favoarea sa, 3-2 în game, transformând bine defensiva în atac pe prima minge de break a Soranei şi deţinând apoi controlul total pe a doua.

Scăpată cu bine din cel mai lung game al primului set, suedeza a atacat imediat la retur, cu reuşită, făcându-şi anunţate intenţiile cu lovitură câştigătoare în primul punct al game-ului. Dreapta Soranei a cedat consecutiv, urcând numărul greşelilor neforţate la 12, pentru a o egala în această rubrică a statisticii pe…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.